Hotel De Kroon biedt gratis kamers aan voor het zorgpersoneel.
Hotel De Kroon biedt gratis kamers aan voor het zorgpersoneel.

Gratis hotel voor hardwerkend zorgpersoneel

Algemeen 593 keer gelezen

GENNEP | Nu het coronavirus Nederland in zijn greep heeft, ontstaan er veel prachtige initiatieven om elkaar, en zorgverleners in het bijzonder, een hart onder de riem te steken. Zo ook Hotel De Kroon in Gennep, die gratis kamers aanbiedt voor zorgmedewerkers. Zodat zij ook even van welverdiende rust kunnen genieten.

De gevolgen van de coronacrisis zijn helaas overal merkbaar. Het is rustiger op straat, de horeca houden noodgedwongen de deuren gesloten en ook veel winkels zitten op slot. De winkels die wel open zijn moeten strikt omgaan met de hoeveelheid klanten. Juist nu het weer mooier begint te worden is dit een vreemde en jammerlijke gewaarwording. Ook voor het Gennepse Hotel De Kroon zijn de coronamaatregelen goed te merken. De kamers in het hotel staan nagenoeg allemaal leeg.

Landelijk initiatief
Landelijk is het initiatief 'Hotels Helpen' opgericht, om hen die het nodig hebben bij te staan in deze moeilijke crisis. Zij kunnen voor een klein bedrag iets boeken. Bijvoorbeeld artsen, verpleegkundigen, ambulancepersoneel en andere hardwerkende mensen die in deze tijden in de hoogste versnelling opereren. Ook de familieleden en geliefden van ofwel zorgverleners als patiënten die in deze lastige tijd even rust willen hebben, kunnen gebruik maken van het initiatief 'Hotels Helpen.'

Hotel De Kroon
Ook Hotel De Kroon is hiervoor benaderd. Nena van Arensbergen omarmde, namens de Kroon, het initiatief. 'Waarom gaan wij dat ook niet doen? Als we er mensen mee kunnen helpen!' Sinds woensdag 25 maart heeft De Kroon de deuren dan ook geopend voor het zorgpersoneel. Het verblijf zelf is gratis, er wordt enkel een kleine bijdrage voor het linnengoed gevraagd. Uiteraard worden de veiligheidsmaatregelen in acht genomen om zowel de gasten als het personeel te beschermen.

Kijk voor meer informatie over deze actie op https://www.facebook.com/HotelDeKroon/ of https://www.hoteldekroon.com/. Over de landelijke actie is meer te lezen op https://www.hotelshelpen.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant