Sinds gister zijn er 1172 nieuwe besmettingen en 112 doden te betreuren.
Sinds gister zijn er 1172 nieuwe besmettingen en 112 doden te betreuren.

1172 nieuwe besmettingen. Dodental stijgt met 112

112 1.035 keer gelezen

REGIO | Het aantal mensen dat sinds gister positief is getest op het coronavirus, is toegenomen met 1172 mensen. In totaal zijn er 8603 geregistreerde besmettingen. Het dodental in Nederland is met 112 mensen toegenomen. Er vallen daarmee 546 doden te betreuren.  Het aantal patiënten dat in een ziekenhuis opgenomen is (geweest), is met 349 toegenomen tot 2500. 

Het aantal nieuw opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten, meldt het RIVM. "Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken."

Regio
Gemeente Boxmeer telt momenteel 13 besmettingen. De Cuijkse gemeente telt er 8. In Sint Anthonis zijn er 18 mensen besmet met het coronavirus en In Mill en Sint Hubert zijn momenteel 7 besmettingen. In Noord Limburg telt gemeente Gennep 9 besmettingen en in Mook en Middelaar staat de hoeveelheid besmettingen op 5.

Dagelijkse cijfers
De dagelijkse cijfers die het RIVM vrijgeeft zeggen enkel iets over het aantal positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico worden echter nog maar op het virus getest. Daar komt bij dat veel mensen met lichte klachten zich niet melden bij de arts. Enkel bij koorts wordt geadviseerd de arts te raadplegen. Om deze reden ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger. Desalniettemin geven de cijfers van het RIVM een beeld over de algemene ontwikkeling en verspreiding van het virus in Nederland en de regio.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant