Gemeente Sint Anthonis kent 9 nieuwe besmettingen sinds gister, een aantal gemeenten kennen geen toename
Gemeente Sint Anthonis kent 9 nieuwe besmettingen sinds gister, een aantal gemeenten kennen geen toename

Sterkere toename besmettingen Sint Anthonis, in sommige gemeenten blijft het gelijk

112 2.804 keer gelezen

REGIO | Het coronavirus heeft in het afgelopen etmaal aan 132 mensen het leven gekost. Daarmee staat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus in Nederland op 771. Het aantal geregistreerde besmettingen is met 1104 gevallen toegenomen en staat nu op 10866 mensen. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, is met 529 toegenomen tot 3483. In de regio is er met name in Sint Anthonis een sterke toename van het aantal geregistreerde besmettingen.

Landelijk blijft het aantal besmettingen toenemen. Volgens het RIVM neemt aantal overleden en opgenomen patiënten minder snel toe dan in en scenario zonder maatregelen verwacht wordt. 'Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.' Over een paar dagen kan echter pas geconcludeerd worden of de maatregelen van het kabinet werken, en er daadwerkelijk sprake is van een afvlakking.

Regio
Als we inzoomen op de regio dan zijn er een aantal gemeenten waar de hoeveelheid besmettingen niet is toegenomen ten opzichte van gister. In Cuijk is de hoeveelheid besmettingen blijven staan op 10. Ook Gennep en Mook en Middelaar zien geen toename in de hoeveelheid besmettingen ten opzichte van gister en kennen respectievelijk 14 en 8 personen. Zowel de gemeente Boxmeer als de gemeente Mill en Sint Hubert kennen een toename van twee besmettingen. Boxmeer kent nu 19 mensen met het virus en Mill en Sint Hubert 11. Sint Anthonis kent een sterkere toename. In het afgelopen etmaal zijn er 9 nieuwe geregistreerde besmettingen bijkomen en staat het totaal op 30 mensen.

Dagelijkse cijfers
De dagelijkse cijfers die het RIVM vrijgeeft zeggen enkel iets over het aantal positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico worden echter nog maar op het virus getest. Daar komt bij dat veel mensen met lichte klachten zich niet melden bij de arts. Enkel bij koorts wordt geadviseerd de arts te raadplegen. Om deze reden ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger. Desalniettemin geven de cijfers van het RIVM een beeld over de algemene ontwikkeling en verspreiding van het virus in Nederland en de regio.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant