De avondvierdaagse van Boxmeer is definitief van de baan
De avondvierdaagse van Boxmeer is definitief van de baan Foto: Birgit Barten

Geen avondvierdaagse Boxmeer

Algemeen 361 keer gelezen

BOXMEER | De avondvierdaagse van Boxmeer is definitief afgelast. Het evenement zou plaatsvinden van 2 t/m 5 juni, wanneer de coronamaatregelen mogelijk al weer versoepeld zijn. Het bestuur heeft desondanks besloten het af te gelasten omdat er tot op heden nog te weinig bekend is over het verdere verloop van de maatregelen.

Het is volgens het bestuur nog maar de vraag of zulk een groot gezelschap rond die tijd al meteen vier dagen achtereen kan en mag wandelen. Vooral wetend dat er veel jeugd én veel oudere deelnemers meedoen.

Een tweede reden voor de beslissing is het faillissement van De Weijer. Dit theater zou fungeren als startlocatie voor het wandelevenement. Het veranderen van deze startlocatie brengt de nodige aanpassingen van de route, vergunningen, het intochtprogramma en de horeca met zich mee. Iets wat in deze tijden te zwaar en onzeker wordt beschouwd door het bestuur.

Mensen die zich al digitaal ingeschreven hadden krijgen het inschrijfgeld retour. De nieuwe datum voor de 41e editie ligt in 2021, en wel van de 1e tot en met de 4e van juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant