Maar liefst vijf nieuwe cheetahs hebben hun thuis gevonden in Overloon
Maar liefst vijf nieuwe cheetahs hebben hun thuis gevonden in Overloon Foto: ZooParc Overloon

ZooParc Overloon verwelkomt vijf cheetahs

Algemeen 277 keer gelezen

OVERLOON | Vorige week mocht ZooParc Overloon maar liefst vijf nieuwe cheetahs verwelkomen. Gister mochten de exotische dieren ook de buitenverblijven van de dierentuin verkennen.

De jachtluipaarden, zoals ze ook wel genoemd worden, zijn in het kader van het Europese fokprogramma van een Franse dierentuin naar Overloon verhuisd. Het gaat om heel gezin bestaande uit moeder Asali (8 jaar), drie dochters van 4 jaar en een vijfjarige zoon. Manager Roel Huibers: 'Er werd voor hen gezocht naar een nieuwe plek waar ze als gezin bij elkaar kunnen blijven en wij hebben daar de perfecte ruimte voor. En wij vinden het heel fijn om weer een groep cheetahs in ons midden te hebben.' In de dierentuin woonde al cheetah Kianga, maar zij is nu juist naar de Zuid Franse dierentuin verhuisd om te zien of ze daar een nestje kan krijgen. Dit opnieuw in het kader van het Europese fokprogramma.

Jachtluipaarden
De katachtige valt onder de beschermde diersoorten. Door menselijk toedoen is de hoeveelheid wilde cheetahs flink afgenomen. De roofdieren kunnen snelheden van maar liefst 120 kilometer per uur halen, waarmee ze de snelste dieren op het land zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant