Het spandoek voor Peters dat in de winkelstraat is opgehangen.
Het spandoek voor Peters dat in de winkelstraat is opgehangen. Foto: Marc van Hees

Peters Verf & Behang bestaat 100 jaar, mooi moment voor pensioen

Algemeen 1.444 keer gelezen

CUIJK | Willem Peters van Peters Verf & Behang heeft vandaag zijn laatste werkdag in de zaak. Het bedrijf bestaat op 1 april precies 100 jaar. Een mooi moment voor Peters, die er zelf ook alweer vijftig jaar werkzaam is, om met welverdiend pensioen te gaan.

Op 1 april 1920 richtte de opa van Peters, ook Willem genaamd, een schildersbedrijf op in Cuijk. In 1928 nam vader Jos deze over om vervolgens tot 1985 aan het roer te staan. Op 1 januari dat jaar nam Willem Peters de zaak, waar hij zelf ook al sinds zijn 17e werkte, weer over van zijn vader. Nu, na vijftig jaar werken gaat Peters genieten van zijn pensioen. De zaak wordt overgenomen door Yvo Kroon.

Afscheidsreceptie
Om stil te staan bij deze bijzondere mijlpaal, maar ook bij het afscheid van Peters, was er voor morgen een afscheidsreceptie gepland. Helaas gaat deze niet door wegens de maatregelen rondom het coronavirus. Desondanks gaat de gelegenheid niet geheel stilletjes voorbij en weet men Peters toch te vinden. Op zijn laatste werkdag in de verf en behangwinkel is het voor Peters alsnog een drukke dag met veel mensen. 'Iedereen komt met bloemen of een flesje wijn.' Uiteraard gebeurt dit allemaal met de veiligheidsmaatregelen in het achterhoofd.

Spandoek
Ook voor de andere ondernemers in Cuijk is het een gebeurtenis om aandacht aan te schenken. Ze willen Peters dan ook graag bedanken. Daarom hebben ze een groot spandoek in de winkelstraat opgehangen met de leus :'Willem Peters Bedankt. Yvo veel succes'. Marc van Hees van het eveneens Cuijkse Marc Sport vertelt: 'Willem was zeker niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Hij stond altijd met hand en spandiensten voor iedereen klaar.' Van Hees vertelt verder dat Peters ook actief betrokken was bij Cuijk en haar ondernemers. Zo maakte hij onder andere deel uit van de ondernemersvereniging, het centrummanagement en de commissie die zich buigt over de Sinterklaasintocht.

De winkel
Het vertrek van Peters betekent gelukkig niet het einde van de winkel in de Cuijkse Molenstraat. Yvo Kroon zal het roer overnemen zodat Cuijk niet zonder een verf en behangwinkel komt te zitten. Ook Peters zelf gaat nog niet voltijd achter de geraniums zitten. 'Door het gemis van een glashandel in Cuijk zal ik wel door blijven gaan met de verkoop van glas.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant