Jaap van Dissel staat de Tweede Kamer te woord.
Jaap van Dissel staat de Tweede Kamer te woord.
CORONAVIRUS

RIVM: 'Maatregelen lijken te werken, volhouden nu cruciaal'

Algemeen Coronavirus 1.539 keer gelezen

"De Coronamaatregelen hebben een gunstig effect gehad op het voorkomen van de verspreiding van het virus", dat zei RIVM-baas Jaap van Dissel afgelopen woensdagochtend in de Tweede Kamer. Volgens hem blijft de belasting van de intensivecareafdelingen nog wel even voortduren.

"De cijfers lijken erop te wijzen dat het aantal nieuwe opnames afneemt. Maar dat is nog erg onzeker", aldus Van Dissel. Het RIVM gaat uit van een gemiddelde opnametijd per Coronapatiënt van drie weken. Volgens de RIVM-baas duurt de belasting van de intensivecareafdelingen nog wel even.

Cruciaal
Van Dissel bracht woensdagochtend de Tweede Kamer op de hoogte over het verloop van de Coronacrisis. "De maatregelen lijken te werken. De effecten worden met vertraging zichtbaar. Het reproductiegetal (R0) daalt en de versnelling neemt af, maar er komen elke dag nog nieuwe patiënten bij. Daarom is het volhouden van maatregelen nu cruciaal. Als we dit loslaten, gaat die curve weer stijgen. Daarmee stijgt ook weer de vraag naar (intensieve) zorg. We mogen dus niet verslappen", aldus Van Dissel.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant