Signaal-smiley: Rood is hulp gevraagd, groen niet.
Signaal-smiley: Rood is hulp gevraagd, groen niet.

Cuijkse bedenkt 'signaal-smileys' voor achter de ruit: rood is hulp gevraagd, groen niet

Opmerkelijk 1.144 keer gelezen

CUIJK | Enkele bewoners van de Cuijkse wijk Heeswijkse Kampen hebben een idee met 'signaal-smileys' bedacht voor ouderen om buurtbewoners attent te maken op een eventuele hulpvraag. Een rode smiley achter de ruit betekent hulp gevraagd, groen niet.

Het idee is afkomstig van Marian Willems, bewoonster van het appartementencomplex aan de Lavendel in Cuijk (boven de Jumbo), waar veel senioren wonen. Daar wordt het systeem met de smileys als gehanteerd. "Mensen kunnen ook eventueel wit papier pakken en de smileys erop tekenen, maar rood en groen papier is overzichtelijker", aldus Willems.
Ook buurtbewoner Wilma Mulders is te spreken over het initiatief. "Mensen in de omgeving zien dat ouderen hulp nodig hebben als het rode briefje voor het raam hangt. Hangt het groene briefje er, dan is alles goed. Ken je iemand in jouw omgeving (liefst in Cuijk) waarvoor deze signaal-smileys wel handig zouden kunnen zijn, laat dat dan even weten (Facebook: Wilma Mulders). Ik kan ze dan bij jou in de bus doen, zodat jij ze bij jouw buurman of -vrouw kan afgeven."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant