In het afgelopen etmaal is er opnieuw een ziekenhuisopname uit zowel gemeente Boxmeer, als gemeenten Cuijk en Gennep gemeld.
In het afgelopen etmaal is er opnieuw een ziekenhuisopname uit zowel gemeente Boxmeer, als gemeenten Cuijk en Gennep gemeld.

Opnieuw een ziekenhuisopname uit Boxmeer, Cuijk en Gennep

112 5.569 keer gelezen

REGIO | Uit de meest recente cijfers van het RIVM blijkt dat in zowel gemeente Boxmeer, als gemeenten Cuijk en Gennep, een persoon is opgenomen in het ziekenhuis, in verband met corona.

De nieuwe RIVM cijfers laten zien dat er opnieuw uit de gemeente Boxmeer een persoon is opgenomen in het ziekenhuis. De laatste paar dagen nam deze hoeveelheid ook steeds met een enkele opname toe. Momenteel kent gemeente Boxmeer 14 opnames. Ook uit gemeenten Cuijk en Gennep is er een nieuwe ziekenhuisopname. De totale hoeveelheid opnames uit die gemeenten is respectievelijk 7 en 12 opnames. Gemeenten Mill en Sint Hubert, Mook en Middelaar en Sint Anthonis zien geen toename in het aantal ziekenhuisopnames, ten opzichte van gister. De hoeveelheid gemelde opnames blijven 7 uit Mill en Sint Hubert, 3 uit Mook en Middelaar en 15 uit Sint Anthonis

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

Landelijke cijfers
De meest recente cijfers van het RIVM laat in zowel de hoeveelheid sterfgevallen als ziekenhuisopnames een daling zien. Waar gister 164 mensen aan het virus overleden, zijn dit er vandaag 115. In totaal zijn er voor zover bekend 1766 mensen aan het coronavirus overleden. In het afgelopen etmaal zijn er 253 mensen opgenomen in het ziekenhuis waarmee het totaal uitkomt op 6875 mensen. Gister werden er 336 ziekenhuisopnames gemeld.

Volgens het Landelijk Netwerk Acute Zorg lijkt de groei in IC-patiënten af te vlakken. "We zien een stabiel beeld, in lijn met de voorgaande dagen en met de cijfers van het RIVM. Dat komt doordat de instroom afvlakt en er langzamerhand ook meer patiënten herstellen en de IC verlaten".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant