De Bonckert komt met uitdagende opdrachten die de kinderen thuis, via het internet, kunnen maken.
De Bonckert komt met uitdagende opdrachten die de kinderen thuis, via het internet, kunnen maken.

Leerkrachten van de Bonckert zorgen voor uitdagend werk...

Algemeen 880 keer gelezen

BOXMEER | Tot 6 mei is de Bonckert, school voor Ervaringsgericht Onderwijs in Boxmeer, dicht. Tot die tijd gaan de leerkrachten verder met het verzorgen van thuisonderwijs en het maken van een uitdagend contract voor alle kinderen.

De Bonckert, vanuit hun ervaringsgerichte visie, heeft bewust gekozen voor een afwisseling tussen opdrachten, die online gemaakt kunnen worden en opdrachten, die de kinderen uitdagen om ook naast de online opdrachten aan de slag te gaan. Het contract voor de groepen 1 tot en met 8 bestaat uit opdrachten, die de ondernemingszin stimuleren door bijvoorbeeld elke week een schoolchallenge aan te gaan.

De Schoolchallenges
Afgelopen weken hebben de kinderen al gewerkt aan: wie maakt de langste knikkerbaan, wie bouwt de hoogte toren, wie bakt de origineelste, mooist versierde taart of cake of wat kun je allemaal doen met een paperclip? De "Jonge Uitvinder" is geboren! Voor de komende weken staan er weer leuke, nieuwe schoolchallenges op het contract. Naast deze challenges ontvangen de kinderen elke week nieuwe opdrachten, die te maken hebben met het logisch wiskundig denken, begrijpen van onze fysische en maatschappelijke wereld, taal-en leesopdrachten, uitdagende opdrachten voor de motoriek, waarbij het bewegen centraal staat en ook is er aandacht voor de artistieke expressie. Met het wekelijkse belrondje spreken de leerkrachten met elk kind en blijven goed op de hoogte hoe het met hen gaat.

Verbinding
Het is vooral belangrijk om met elkaar in verbinding te blijven en aandacht te hebben voor elkaar. De Bonckert vertrouwt op de ontwikkelkracht van hun kinderen en zijn trots op hen en op hun ouders. Het zijn moeilijke maar ook bijzondere tijden, maar ook een tijd van samenzijn en een van voor elkaar zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant