Jeroen Schepens wordt trainer van VVV-Venlo onder 18 jaar.
Jeroen Schepens wordt trainer van VVV-Venlo onder 18 jaar. Foto: VVV-Venlo

Jeroen Schepens uit Cuijk na de zomer trainer VVV-Venlo onder 18

Voetbal 502 keer gelezen

CUIJK/VENLO | Jeroen Schepens blijft ook na de zomer verbonden aan VVV-Venlo. Bij de Limburgse Eredivisieclub wordt de Cuijkenaar trainer-coach van VVV onder 18 jaar. De nu 26-jarige oefenmeester is al sinds 2016 verbonden aan VVV-Venlo, waar hij afgelopen seizoen de onder 17 onder zijn hoede had.

''Als trainer van deze leeftijd ben je constant bezig om spelers te confronteren met zelfdiscipline en verantwoordelijkheid over hun eigen ontwikkeling", vertelt Schepens op de website van VVV-Venlo. ''Je doel hierbij is om zelfregulatie terug zien bij de spelers. Het is dan ook aan de trainer om genoeg hulpmiddelen aan te bieden waarmee ze zelf doelen kunnen stellen en met hun sterke- en ontwikkelpunten aan de slag kunnen. In dit proces ben je spelers aan het sturen om per individu het maximale eruit te halen. Ze krijgen ook meer te maken met presteren onder druk. Naast ontwikkeling wordt er ook resultaat verwacht. Dit vraagt wat van spelers, met die druk moeten ze leren omgaan om daadwerkelijk de stap naar het profvoetbal te kunnen maken. Dit is voor mij als trainer ook een mooie uitdaging.''

Tevreden
Hoofd Opleiding Robert Bongaerts is enthousiast over Schepens. "Voor Jeroen gaat het alweer zijn vijfde seizoen als eindverantwoordelijke binnen de Jeugdopleiding van VVV-Venlo worden. Hoogst waarschijnlijk met het UEFA-A diploma op zak mag Jeroen aan de slag met VVV-Venlo O18. Een groep die grotendeels bestaat uit spelers die hij dit seizoen ook al mocht begeleiden. Jeroen heeft als trainer maar ook als coördinator fysieke leerlijn veel ervaring die hij ook het komende seizoen weer zal inzetten binnen de gehele opleiding. We zien uit naar een mooi seizoen."
Schepens is behalve jeugdtrainer ook Coördinator fysieke leerlijn (bij VVV) en docent lichamelijke opvoeding op het Elzendaalcollege.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant