Met deze pet help je de kapper in de buurt de coronacrisis door.
Met deze pet help je de kapper in de buurt de coronacrisis door.

Help de kappers, koop een pet

Algemeen 1.240 keer gelezen

BOXMEER | Door het coronavirus moest kapsalon MilanoPro in Boxmeer noodgedwongen de deur sluiten. Om wat extra inkomsten te genereren én mensen toch van de perfecte look te voorzien, zijn de bij MilanoPro petjes gaan verkopen. Die verkoop liep al gauw uit tot een landelijke actie om kappers te blijven steunen.

Door de sluiting van hun eigen kapsalon wegens het Corona virus, zaten de haarspecialisten van MilonaPro voor het eerst letterlijk met hun eigen handen in het haar. "Naast het financiële gedeelte voelen wij als kappers ons verantwoordelijk voor het uiterlijk van onze klanten. Bij wijze van grap en als excuus voor een slecht kapsel, hebben wij een pet opgezet" aldus MilanoPro. Vervolgens ontstond het idee om de petjes aan klanten aan te bieden zodat er naast zelfkleurpakketten nog wat extra inkomsten gegeneerd konden worden. Doordat de Boxmeerse ondernemers een eigen grafischontwerpstudio én drukkerijtje hebben, kon het idee snel uitgewerkt worden.

Landelijke actie
Iemand anders van het team had vervolgens een beter idee. "Zou het niet gaaf zijn als we voor iedere salon wat zouden kunnen betekenen". Daarmee is het idee geboren voor de webshop www.mijnkapperisdicht.nl. "Mensen kopen hier hun pet of shirt en geven daarbij hun eigen salon of barbier op, zodat wij 50% van de opbrengst aan hun kunnen doneren."

Italië
Als distributeur voor het te gekke Italiaanse haarverf merk RightColor, en het nauwe contact met dit bedrijf, kon MilanoPro het virus zien aankomen. MilanoPro: "Een leeg Piazza del Duomo! We konden het ons niet voorstellen, totdat we de beelden te zien kregen. Voor ons was het geen kwestie of, maar wanneer Corona in Nederland zou opduiken. Toen dat gebeurde, waren ze in Italië alweer een stap verder. Sociale leven was lamgelegd en contactverboden. Het zou een kwestie van tijd zijn wanneer dat ook in Nederland zou gebeuren. "

Sociale functie
"We zouden het liefst zien dat iedereen weer aan de slag kan in hun salon om mensen mooi te maken, maar tot die tijd moeten we met zijn allen zien te overleven!" aldus MilanoPro. Ze benadrukken dat kappers, naast de uiterlijk verzorging, een belangrijke sociale functie hebben. "Een bezoek aan de kapper is toch echt voor een hele grote groep ouderen meer dan alleen het kapsel laten bijwerken. Voor vele is het ook een sociaal contact, een uitje waarnaar uitgekeken wordt en dat is vast wel herkenbaar."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant