Met de Millse band 'Reel to Real' belooft de Ierse Middag weer een groot succes te worden.
Met de Millse band 'Reel to Real' belooft de Ierse Middag weer een groot succes te worden.

SumMmertime Gennep: 'We proberen positief te blijven'

Algemeen 234 keer gelezen

GENNEP | Het bestuur van SumMmertime werkt gestaag aan de voorbereiding van SumMmertime 2020. Of het evenement, in verband met de coronamaaregelen, doorgang kan vinden, blijft vooralsnog onduidelijk. Desalniettemin heeft het bestuur het programma rond, mocht de 'intelligente lockdown' versoepeld worden.

Net als in heel Nederland ligt het openbare leven ook in Gennep nagenoeg plat. Toch zit het bestuur van SumMmertime niet stil en zijn ze druk bezig met de voorbereidingen voor het evenement. 'We proberen in deze tijd toch wat positief nieuws bij te dragen' aldus Marian Leideritz, namens het bestuur. Tien zaterdagen achter elkaar staan er concerten gepland in het hart van Gennep. Het jaarlijks terugkerende zomerevenement zou dit maal voor de dertiende keer plaatsvinden. Voor de eerste dag, zaterdag 20 juni, is het programma al rond. Of deze, en de andere dagen, daadwerkelijk kunnen plaatsvinden, blijft in verband met de coronamaatregelen nog onduidelijk.

Ierse Middag
Het programma bevat veel elementen uit eerdere SumMmertimeprogramma 's zoals een Kunstfestival, een Smartlappenkorendag, een Duitse dag en het befaamde 'Blues in Nierstown'. Op 8 augustus staat de befaamde Ierse Middag weer op de planning, met de bekend band Reel to Real uit Mill. 'Twee jaar terug was het zo'n groot feest bij de Ierse Middag. Toen zijn er zelfs mensen naar de kringloopwinkel gegaan om extra stoelen bij te kopen om deze een paar dagen later daar weer terug te brengen. Er was geen enkele zitplaats vrij! ', vertelt een enthousiaste Leideritz.

GESP-dag
Een andere 'oude bekende' is de GESP-dag, die als afsluiter van tien weken SumMmertime op 22 augustus staat gepland. Deze hele dag staat in het zeken van de stad San Pedro de Lóvago uit Nicaragua, waarmee Gennep een stedenband heeft. Met workshops voor de kinderen, eten en natuurlijk muziek passend in het thema, belooft dit weer een mooie middag te worden.

Open Podium
Dit jaar staat er ook iets nieuws op het programma. Op zaterdag 27 juni krijgt aanstormend talent de kans om te stralen op een soort 'open podiumdag'. De organisatie nodigt de beginnende artiesten uit heel de regio dan ook van harte uit zich aan te melden door een mailtje te sturen naar m.leideritz@planet.nl

Koffiedik kijken
Of het grootse, jaarlijks terugkerende evenement daadwerkelijk doorgang kan vinden, blijft natuurlijk koffiedik kijken. 'We willen absoluut geen risico lopen!', aldus Leideritz. De regels omtrent evenementen, van het kabinet, zijn momenteel van kracht tot 1 juni, maar kunnen natuurlijk verlengd worden. Mochten er dagen uitvallen dan gaat de organisatie in gesprek met de artiesten van die dag over de mogelijkheden voor 2021. Desondanks blijft de organisatie hoopvol, met een beetje geluk vindt het Gennepse festijn, of een aantal dagen ervan, doorgang.

Meer informatie
Houdt de website http://www.summmertimegennep.com/ goed in de gaten om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen rondom het evenement. Ook voor meer informatie zoals bijvoorbeeld het programma, is op deze website te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant