Burgemeester Willibrord van Beek heeft een videoboodschap gemaakt voor de gemeente Gennep.
Burgemeester Willibrord van Beek heeft een videoboodschap gemaakt voor de gemeente Gennep.

Ook burgemeester van Beek maakt een videoboodschap

Algemeen 213 keer gelezen

GENNEP | In navolging van enkele andere burgemeesters, heeft nu ook Willibrord van Beek van gemeente Gennep een videoboodschap gemaakt om de inwoners te spreken. In de video roept hij op om, ondanks het mooie weer, dit paasweekend zoveel mogelijk binnen te blijven.

Eerder deze week werden er al video's gemaakt door burgemeester Gradisen van Mook en Middelaar en burgemeester Fränzel van Sint Anthonis. Hierin bespraken de burgervaders het belang van de voorschriften van het RIVM, en het naleven er van. Van Beek sluit zich hier bij aan, met nadruk op het aankomende paasweekend. "Dit is het weekend waarin we normaal gesproken elkaar opzoeken. Vele contact met elkaar hebben. Binnenshuis, maar ook vaak naar buiten gaan. Het is een weekend waar we jaarlijks naar uitzien. Juist al die leuke dingen, die we gewoon zijn te doen, kunnen dit jaar niet. We moeten echt heel goed oppassen. Op onszelf en op elkaar. Om te zorgen dat het coronavirus niet verder verspreidt. Ik vraag u nadrukkelijk om de regels, die ons zijn opgelegd door de deskundigen, strikt te volgen. Blijf op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Komt niet in grotere groepen bij elkaar. Op die manier kunnen we allemaal onze bijdrage leveren aan het oplossen van dit immense probleem."

Dankbaarheid richting de zorg
Van beek spreekt, naast dankbaarheid voor het naleven van de voorschriften, nog eens extra zijn dank uit voor de mensen in de cruciale beroepen. "Er zijn ook een groot aantal mensen die dit weekend niet thuis kúnnen blijven. Omdat zij werkzaam zijn in cruciale beroepen. Met name ook de mensen die werkzaam zijn in de zorg. Laten we vooral ook even bij hen stilstaan. Omdat die zorg op dit moment zó ontzettend belangrijk is. Het feit dat ze dat doen naast de zorgen die zij hebben voor hun eigen familie en hun eigen gezin. Dat vraagt onze dankbaarheid en het feit dat we daar aandacht aan besteden."

Van Beek sluit zijn videoboodschap af door iedereen, ondanks alles, hele fijne paasdagen te wensen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant