Vanaf dit weekend gaat reddingsbrigade Erica helpen met de handhaving van de coronamaatregelen.
Vanaf dit weekend gaat reddingsbrigade Erica helpen met de handhaving van de coronamaatregelen.

Reddingsbrigade Erica gaat handhavers ondersteunen

Algemeen 1.665 keer gelezen

CUIJK | Reddingsbrigade Erica gaat vanaf dit weekend, in opdracht van de gemeente, helpen met toezicht houden op de Kraaijenbergse Plassen. De reddingsbrigade gaat letten op het naleven van de anderhalve meter afstand regel en het samenscholingsverbod.

Eerder werd er aangekondigd dat er, in verband met de maatregelen, geen fysieke bijeenkomsten onder de vlag van Reddingsbrigade Erica meer mochten plaatsvinden. Deze regeling was van kracht tot ten minste de 28ste van april. Sinds vandaag is dit gewijzigd.

Signalerende rol
Paul Verhoeven, zegsman van de reddingsbrigade: "We hebben met gemeente Cuijk afspraken gemaakt dat wij vanaf aanstaand weekend op de Kraaijenbergse Plassen toezicht gaan houden. We gaan in opdracht van de gemeente de boa's en politie ondersteunen bij het handhaven van de contactrestricties die gelden. Dit betekent dat wij met onze snelle reddingseenheid (boot) het water opgaan. We hebben hier voornamelijk een signalerende rol en waar nodig zullen we mensen op en om het water (op afstand) aanspreken die zich niet houden aan het samenscholingsverbod en/of de anderhalve meter afstand. Indien nodig escaleren we dit naar de BOA's (handhavingsambtenaar) en/of politie."

Veiligheid
Verhoeven benadrukt dat veiligheid van de eigen mensen voorop blijft staan. De regels van het RIVM zullen nog steeds in acht genomen worden en enkel de lifeguards die topfit zijn, en dus buiten de risicogroep vallen, zullen ingezet worden. daarnaast worden ook conflicten vermeden.

Trots
Namens de reddingsbrigade geeft Verhoeven ook aan erg trots te zijn op het feit dat ze de gemeente mogen ondersteunen en kunnen bijdragen aan een veilige omgeving in deze coronacrisis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant