Op basis van de nieuwste RIVM cijfers blijkt dat er geen toename in de hoeveelheid ziekenhuisopnames in de regio, is gemeld.
Op basis van de nieuwste RIVM cijfers blijkt dat er geen toename in de hoeveelheid ziekenhuisopnames in de regio, is gemeld.

Voor het eerst in weken blijft hoeveelheid ziekenhuisopnames gelijk

112 519 keer gelezen

REGIO | Voor het eerst in weken is er in de regio geen toename in het aantal ziekenhuisopnames ten opzichte van de dag ervoor, dit blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM. Of er sprake is van een afvlakking in de toename, is vooralsnog niet bekend.

Uit geen van de zes gemeenten in de regio is in het afgelopen etmaal een ziekenhuisopnames gemeld. Uit de gemeente Boxmeer blijft de hoeveelheid ziekenhuisopnames staan op 17. Zowel Cuijk als gemeente Mill en Sint Hubert kennen 9 ziekenhuisopnames. Uit gemeente Sint Anthonis komen momenteel 18 ziekenhuisopnames. Uit de Noord-Limburgse gemeenten Gennep en Mook en Middelaar is er sprake van 14 en 4 opnames.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

Landelijke cijfers
Er zijn in het afgelopen etmaal 189 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Ten opzichte van gisteren is dit een afname, toen was er immers sprake van een toename van 225 patiënten. Het geregistreerde dodental is in de laatste 24 uur gestegen met 132 tot een totaal van 2643, voor zover bekend. Gisteren werd er een dodental van 115 geregistreerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant