Johan van Osch.
Johan van Osch. Foto: Peter Kuijpers

Kennismaken met... Johan van Osch (Juliana Mill / O.S.S.'20)

Voetbal 1.839 keer gelezen

In deze voetballoze periode willen we voetballers/trainers uit ons verspreidingsgebied wat beter leren kennen. Vandaag met Juliana Mill-coach Johan van Osch, die deze functie na de zomer gaat combineren met het hoofdtrainerschap van O.S.S.'20 zat1.

Naam: Johan van Osch
Leeftijd: 48 jaar
Woonplaats: Oss
Beroep/school: Zelfstandige in de transportsector bij mijn bedrijf genaamd Stipt & Go.
Positie: Trainer Juliana Mill en O.S.S.'20 zat1
Favoriete club: Liverpool & Feyenoord 
Beste speler op de regionale velden: Niet de allerbeste speler op de amateurvelden. maar ik vind Douwe Zwaan wel een interessante voetballer. Mede door zijn kwaliteiten maakt Olympia'18 deze ontwikkeling door, volgens mij.
Beste speler van de wereld: Georginio Wijnaldum heeft niet dezelfde beslissende kwaliteiten als een Messi of Ronaldo, maar hij is van onschatbare waarde voor zijn team. Cruijff vond ik in zijn tijd de beste.
Slechtste verliezer die je kent: Ik heb nare ervaringen met een collega-trainer die alles en iedereen de schuld geeft zonder realistisch te zijn als zijn team verliest. Ik noem zijn naam niet, want ik wil niemand beschadigen.
Beste trainer van de regio: Hij zal niet de beste zijn maar Peter van Orsouw vind ik een goede trainer met voetbalverstand en oog voor detail.
Mooiste sportpark van de regio: Juliana Mill, UDI'19 en OJC Rosmalen
Gezelligste kantine: Herpinia
Welke muziek in de kleedkamer: Meestal de te luidruchtige niet meezingers-beats.
Mooiste shirt regionaal: HVCH, want dat is tenminste een onderscheidend en herkenbaar tenue.
Voorbeeld in de voetballerij: Richard van der Venne en Georginio Wijnaldum
Hoogtepunt als voetballer/trainer: Dat zijn er meerdere, maar wereldkampioen zaalvoetballen voor amateurs was er eentje van. Daarnaast was mijn laatste seizoen als actief selectiespeler ook een hoogtepunt. We stonden met Margriet in de winterstop dertien punten achter op de koploper en werden uiteindelijk met twee punten voorsprong kampioen in de tweede klasse. Als trainer was het kampioenschap met FC Uden een topprestatie. In maart werden we de vroegste kampioen van Europa heb ik later begrepen. 19 wedstrijden op rij winnen en slechts vijf verliespunten.
Grappigste moment als voetballer: Het 'grappigste' wat ik ooit als speler heb meegemaakt was dat een scheidsrechter een doelpunt van mijn team afkeurde. Op zich niet zo grappig maar de uitleg van de scheidsrechter wél: Hij gaf na ons juichmoment een vrije trap aan de tegenstander, omdat een supporter naast het doel de woorden: "Hands! Penalty!" riep. De speler van de tegenstander schrok daar dusdanig van dat hij niet meer verder kon spelen, was de uitleg van de scheidsrechter!?! Dus een vrije trap tegen in plaats van een doelpunt. Logisch toch...?
Dromen in het voetbal: Uiteraard. Maar de meest reële is om met de teams en spelers waarmee ik werk iedere keer weer progressie te maken en wat vervolgens succes moet opleveren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant