Door het ongeval raakte de politieauto total loss.
Door het ongeval raakte de politieauto total loss. Foto: AS Media

Dronken bestuurder ramt politieauto

112 1.335 keer gelezen

HEIJEN | Deze morgen, rond 1:30 uur heeft er aan de Rijksweg A77, ter hoogte van de afrit Gennep, een ongeval plaatsgevonden met een politieauto. Een dronken bestuurder heeft de politieauto op hoge snelheid geramd. 

In verband met een incident werd het plaatselijke verkeer op de snelweg omgeleid. De politieauto stond dwars over de afrit geparkeerd om deze af te sluiten. Naast het voertuig stonden enkele agenten om het verkeer te regelen.

De een 41 jarige Poolse chauffeur heeft dit niet of te laat opgemerkt en reed met hoge snelheid tegen het politievoertuig aan. Deze politieauto is bij het ongeval total loss geraakt. De agenten konden op tijd wegspringen waardoor er geen gewonden zijn geraakt. 

De automobilist is doorgereden maar werd later bij een tankstation teruggevonden en aangehouden. De bestuurder was op dat moment bezig met het verwisselen van een band. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Tegen de automobilist wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant