In het afgelopen etmaal zijn er in de regio maar liefst 3 ziekenhuisopnames gemeld.
In het afgelopen etmaal zijn er in de regio maar liefst 3 ziekenhuisopnames gemeld.

Cuijk ziet aantal opnames sterk toenemen, ook Mook en Middelaar kent een stijging

Algemeen 5.195 keer gelezen

REGIO | Gemeente Cuijk ziet het aantal ziekenhuisopnames sinds gister flink toenemen. Waar er gisteren 9 opnames gemeld waren, is dit aantal vandaag opgelopen naar 11. Ook uit gemeente Mook en Middelaar is er een ziekenhuisopname gemeld. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM.

Een week lang bleef het aantal opnames uit de Cuijkse gemeente op een gelijk niveau van 9 opnames, maar in de laatste 24 uur is dit dus met 2 toegenomen tot 11 opnames. In Mook en Middelaar is er, sinds de laatste toename van 1e paasdag, één opname bijgekomen en staat het totaal nu op 6. Gemeenten Boxmeer en Mill en Sint Hubert kennen al een krappe week geen toename in ziekenhuisopnames en blijven op respectievelijk 17 en 9 opnames. Waar Sint Anthonis gisteren het aantal opnames zag toenemen met één is dit vandaag op hetzelfde niveau van 19 gebleven. Gemeente Gennep zag de hoeveelheid opnames eerder deze week met een enkele opname oplopen tot 15, maar is sindsdien ook gelijk gebleven.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke cijfers
De nieuwste update van het RIVM laat zien dat het aantal ziekenhuisopnames is oplopen met 156 patiënten, tot een totaal van 9465. Dit zijn er minder dan gisteren toen er 182 mensen gemeld werden. Het geregistreerde aantal mensen dat is bezweken onder het virus is toegenomen met 144 mensen. Ook dit zijn er minder dan gisteren, toen ging het om 181 mensen. In totaal zijn er, voor zover bekend 3459 mensen aan het virus overleden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant