De 19- jarige man uit Gennep wordt veroordeeld voor poging tot doodslag.
De 19- jarige man uit Gennep wordt veroordeeld voor poging tot doodslag. Foto: Politie Boxmeer

Bestuurder uit Gennep (19) aangehouden voor poging tot doodslag

112 3.918 keer gelezen

BOXMEER | Gisteravond laat heeft de politie een 19 jarige automobilist uit Gennep, aangehouden voor poging tot doodslag. De man reed opzettelijk in op een politieauto op de A73 bij Boxmeer. Tevens was de bestuurder onder invloed, aldus politie Boxmeer op Facebook.

Omstreeks 22:50 uur zagen agenten een bestuurder van een blauwe Volkswagen Fox waarvan ze wisten dat deze niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Dit omdat de bestuurder eerder die dag een rijverbod opgelegd had gekregen in verband met het gebruik van lachgas. De bestuurder reed die avond over de A73 vanaf Nijmegen vlak voor de afrit Boxmeer, opnieuw met ballon in de hand.

Omdat de bestuurder het stopteken van de politie negeerde zette de politie de achtervolging in. De Gennepenaar reed een stukje door Boxmeer en weer terug de A73 op richting Nijmegen. Tijdens het nemen van de oprit reed de Volkswagen opzettelijk in op één van de politiewagens om vervolgens door te rijden. Iets verderop, een paar honderd meter, werd de bestuurder door de agenten klem gereden.

Na aanhouding troffen de agenten een hele cilinder met lachgas aan in het voertuig. Tegen de bestuurder wordt een flinke waslijst aan strafbare feiten ten laste gelegd: poging tot doodslag, rijden zonder rijbewijs, rijden tijdens een rijverbod, rijden onder invloed, verlaten van een plaats van een ongeval, dusdanig gedragen dat gevaar of hinder kan ontstaan en overtredingen in verband met de wet vervoer gevaarlijke stoffen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant