Just van de Vondervoort. (Foto: Jeroen Engelen)
Just van de Vondervoort. (Foto: Jeroen Engelen)

Van de Vondervoort nieuwe doelman sv TOP: 'Veel spelen is mijn korte termijn doel'

Voetbal 844 keer gelezen

OSS | Just van de Vondervoort gaat volgend seizoen bij TOP de concurrentiestrijd aan met Brian Vialle. De doelman komt over van Jong N.E.C. "De ambities van TOP spreken me aan", aldus de 20-jarige Ossenaar.

door Leon Voskamp

Van de Vondervoort maakte in 2013 de overstap van Margriet naar de jeugdopleiding van N.E.C. Daar stond hij bekend als een groot talent en vorig jaar maakte hij de overstap naar het beloftenteam. Het werd sportief gezien geen succesvol jaar. "De tweede en derde doelman van N.E.C. moesten ritme opdoen bij Jong N.E.C. en ik kwam niet aan de bak. Natuurlijk droomt iedere jongen bij een jeugdopleiding van een BVO ervan om profvoetballer te worden, maar ik ben realistisch. Ik heb altijd alles gegeven, maar heb uiteindelijk niet bereikt wat ik voor ogen had." Ondanks dat hij het niet heeft gered bij N.E.C. is hij de club erg dankbaar. "Ik heb er zeven hele mooie jaren gehad. Zowel als keeper en als persoon heb ik me er volop ontwikkeld. Meerdere ploeggenoten spelen nu in het eerste elftal en staan zelfs in de belangstelling van andere clubs. Ik blijf mijn vrienden, maar uiteraard ook de club altijd volgen."

TOP
Meerdere clubs toonden dit jaar belangstelling voor de Osse doelman. TOP had uiteindelijk het beste verhaal. "Ik heb meerdere gesprekken gehad en voelde een klik. Het ambitieuze verhaal van TOP spreekt me aan. De keeperstrainer Tom Dominikus heeft veel vertrouwen in me en hoofdtrainer Bas Gösgens wil verzorgd voetballen met zijn ploeg. Bovendien is de eerste klasse een aardig niveau en wil TOP daar een rol van betekenis spelen. Ik ben een voetballende keeper en ik pas het best in een voetballende ploeg. Zie me als een moderne doelman die actief meedoet en ook van de lijn durft te komen. Ik voorkom liever een kans dan dat ik met een speler voor mijn neus een redding moet maken."

Toekomst
Of Van de Vondervoort ooit terugkeert bij een profclub? "Er zijn miljoenen jongens die dromen van voetballen bij FC Barcelona. Ik ook. Maar ik kan niet in de toekomst kijken en focus me volledig op TOP. Daar eerste doelman worden en veel spelen is mijn korte termijn doel."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant