Bestel een t-shirt of pet en steun daarmee jouw kapper!
Bestel een t-shirt of pet en steun daarmee jouw kapper!

Petje af voor Boxmeers kappersinitiatief

112 2.524 keer gelezen

BOXMEER | Omdat de kappers wegens de coronamaatregelen de deur noodgedwongen moesten sluiten, heeft de Boxmeerse haarsalon MilanoPro een ludieke actie bedacht. Met de verkoop van petjes en t-shirts kunnen ze mensen er tóch goed uit laten zien, en daarbij landelijk de kappers ondersteunen. De actie is nu drie weken bezig en de kappers hebben al ruim €2500 euro opgehaald.

"Naast het financiële gedeelte voelen wij als kappers ons verantwoordelijk voor het uiterlijk van onze klanten. Bij wijze van grap en als excuus voor een slecht kapsel, hebben wij een pet opgezet" vertelde MilanoPro bij de lancering van het initiatief. Deze grap monde uit tot een landelijk initiatief om de kappersbranche te ondersteunen. Via de webshop www.mijnkapperisdicht.nl kan iedereen een petje of shirt kopen om vervolgens de naam van hun eigen kapper door te geven. 50% van de opbrengst van de merchandise wordt dan aan de desbetreffende haarspecialist gedoneerd.

Positieve geluiden
Op het moment van schrijven is er al ruim €2500 euro opgehaald met de actie. Een bedrag dat nog steeds blijft groeien. Ton van Raaij van MilonaPro verteld: "We krijgen ontzettend veel positieve geluiden uit heel het land. Zowel van kappers als mensen thuis. We ontvangen bijvoorbeeld veel filmpjes of foto's van mensen die onze shirtjes of petjes dragen."

Top 10
Op www.mijnkapperisdicht.nl is er ook een top 10 te vinden van welke salon het meeste geld heeft opgebracht voor de actie. "Er ontstaat bijna een soort van onderlinge competitie. Door elkaar een beetje op te jutten, uiteraard op een vriendschappelijke manier, lijken de salons wel echt te strijden om een plekje in deze top 10" verteld van Raaij enthousiast. "De salon uit Helmond bijvoorbeeld, die is nieuw binnengekomen en staat nu al op de derde plaats!"

Versoepeling?
Vanavond geeft het kabinet een nieuwe persconferentie waarin ze dieper ingaan op de coronamaatregelen en eventuele versoepeling er van. Of zaken als kapsalons met enige versoepeling te maken krijgen blijft vooralsnog koffie dik kijken. Daarom is het van groots belang het ludieke initiatief van MilanoPro, en dus je eigen kapper te blijven ondersteunen. Van Raaij: "We zouden het liefst zien dat iedereen weer aan de slag kan in hun salon om mensen mooi te maken, maar tot die tijd moeten we met zijn allen zien te overleven!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant