De korpsen uit Mill, Sint Anthonis, Vierlingsbeek en Schaijk trekken samen ten strijde tegen de heidebrand.
De korpsen uit Mill, Sint Anthonis, Vierlingsbeek en Schaijk trekken samen ten strijde tegen de heidebrand. Foto: SK-Media

Brandweerkorpsen uit de buurt ingeschakeld tegen heidebrand De Meinweg

112 1.747 keer gelezen

HAPS | Aan tankstation de Lokkant aan de A73 bij Haps hebben vier brandweerkorpsen uit de regio zich gemeld. Het gaat om de korpsen uit Mill, Sint Anthonis, Vierlingsbeek en Schaijk. Samen met een officier van Dienst vertrekken de leden in colonne naar De Meinweg in Herkenbosch om daar de grote heidebrand te bestrijden.

Eerder vandaag leek deze brand in Limburg nog onder controle te zijn, maar vanmiddag rond 14:00 laaide het vuur alsnog op. De brandweer spreekt dan ook een grote brand. Het vuur ontstond gistermiddag en heeft, mede door de harde wind en droge grond, al 170 hectare verzwolgen. Over de directe oorzaak van de brand is nog niets bekend. Om het vuur te doven zijn er naast de plaatselijk brandweerkorpsen ook korpsen uit omliggende regio's zoals het onze opgeroepen. Ook de Duitse collega-korpsen zijn ter plaatse.

Ook de grote brand in het natuurgebied Deurnese Peel is nog niet onder controle. Hoewel het vuur minder hevig is dan gisteren, heeft het zich wel over een groter gebied verspreid. Ook hier speelt de wind parten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant