Theaterjournalist Nathan Markuszower gaat praten over de toekomst van de musicals in Nederland.
Theaterjournalist Nathan Markuszower gaat praten over de toekomst van de musicals in Nederland. Foto: MARGOT DE HEIDE

Speciale Musical-uitzending op radio Land van Cuijk

112 480 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Sinds begin januari is het programma Redcarpet Radio te horen op Omroep Land van Cuijk tussen 19.00 en 21.00 uur waarin het laatste nieuws uit de wereld van musicals, films, tv, showbizz, concerten en theater op een rijtje gezet wordt. De twee uur worden aan elkaar gepraat door Robèrt Cooijmans. Voor vanavond, woensdag 22 april, staat er een hele bijzondere uitzending op het programma.

Op verzoek van Cooijmans, die groot musicalliefhebber en journalist is, staat er vanavond een speciale, unieke musical-uitzending voor de luisteraars klaar. "Ondanks de coronacrisis blijf ik toch positief. Nu een avondje gezellig naar het theater gaan niet meer mogelijk is, hoop ik hiermee het publiek op een andere manier te kunnen bedienen en toch een soort van het theatergevoel terug te kunnen brengen."

Samen met theaterjournalist Nathan Markuszower gaat Cooijmans praten over de toekomst van de musicals in Nederland, het komende theaterseizoen, de buitenlandse musicalproducties en veel meer. Daarnaast komen alle favoriete musicalnummers van Markuszower voorbij. "Ik was erg blij en verrast toen Robert Cooijmans mij belde en mij vroeg of ik te gast wilde zijn in zijn radioprogramma. Toen ik hoorde dat het om een specifieke musicaluitzending ging, was ik meteen al om. Al sinds jongs af aan ben ik groot musicalliefhebber en vind het vooral heel bijzonder dat een aantal van mijn favoriete musicalnummers mag delen met een groter publiek. In het theater is het een gewoonte dat er altijd één lichtje aan blijft staan, ook als iedereen al naar huis is en het theater leeg is. Nu de theaters gesloten zijn dit soort initiatieven wat mij betreft het lichtje wat nog aan staat."

Markuszower is sinds 2016 journalist voor zijn eigen bedrijf BroadwayInHolland.TV waar hij videoverslag uitbrengt van musicals op speciale evenementen zoals perspresentaties en premières. Daarnaast was hij werkzaam bij TEC Entertainment (o.a. The Addams Family, We Will Rock You e.a.).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant