Het totaal aantal overleden personen in de regio is met 3 toegenomen.
Het totaal aantal overleden personen in de regio is met 3 toegenomen.

Regionaal dodental coronavirus neemt fors toe

112 2.188 keer gelezen

REGIO | Uit de meest recente cijfers van het RIVM blijkt dat er in de regio een stijging is in het aantal geregistreerde overledenen. In zowel gemeente Boxmeer als gemeente Cuijk zijn er mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Gisteren stond het geregistreerde dodental in de regio op 49 mensen. Vandaag is dit cijfer toegenomen tot 52. 

Uit de nieuwste cijfers blijk dat er in de gemeente Boxmeer 2 mensen aan de gevolgen van het virus zijn bezweken. Daarmee staat het totaal aantal overledenen uit Boxmeer op 16 mensen. De hoeveelheid in het ziekenhuis opgenomen patiënten uit deze gemeente staat op 18, wat al meerdere dagen onveranderd is. Ook gemeente Cuijk kent een toename in het geregistreerde dodental. In totaal zijn er nu 8 overledenen gemeld uit deze gemeente, waar het er gisteren nog 7 waren. Het totaal aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten uit deze gemeente staat op 10, wat er opvallend genoeg ééntje minder is dan gisteren. De toename in het dodental wilt niet direct zeggen dat deze personen ook in het afgelopen etmaal zijn overleden. Er zit enige vertraging in deze cijfers.

De cijfers voor de overige gemeenten blijven onveranderd ten opzichte van gisteren. Dat betekent dat de hoeveelheid opgenomen patiënten uit Mill en Sint Hubert blijft staan op 9 en een geregistreerd dodental van 4 mensen. Gemeente Sint Anthonis kent 19 patiënten die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest) en een sterftecijfer van 10. Uit gemeente Gennep zijn er momenteel 15 patiënten in het ziekenhuis opgenomen en zijn er 10 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Mook en Middelaar kent 6 opnames en zijn er 4 overledenen te betreuren.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke cijfers
Uit de nieuwste cijfers van het RIVM blijkt dat er in het afgelopen etmaal 124 nieuwe coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis. Dit zijn er meer dan de 118 die er gisteren gemeld werden. In totaal staat het aantal patiënten dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) nu op 10021. Het geregistreerde dodental is toegenomen met 138 tot een totaal van 4054. Dit is een minder sterke toename dan gisteren, toen er 165 doden gemeld werden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant