De hoeveelheid zieknehuisopnames uit gemeente Sint Anthonis is opgelopen naar 20 patiënten.
De hoeveelheid zieknehuisopnames uit gemeente Sint Anthonis is opgelopen naar 20 patiënten.

Sint Anthonis ziet aantal ziekenhuisopnames stijgen

112 2.986 keer gelezen

REGIO | Waar de cijfers gisteren geen toename lieten zien, blijkt uit de meest recente RIVM-update dat er uit de gemeente Sint Anthonis een nieuwe coronapatiënt in het ziekenhuis is opgenomen. In de overige gemeente blijven de cijfers gelijk aan die van gisteren.

Met de nieuwe ziekenhuisopname staat het totaal aantal opnames uit de gemeente Sint Anthonis op 20 opnames. Het sterftecijfer blijft gelijk en staat momenteel op 10. Uit gemeente Boxmeer zijn er 18 mensen in het ziekenhuis opgenomen en 19 mensen bezweken aan de gevolgen van het virus. Gemeente Cuijk kent 11 ziekenhuisopnames en heeft 9 overledenen te betreuren. Vanuit gemeente Mill en Sint Hubert zijn er 9 opnames en 4 overledenen gemeld. Gemeente Gennep kent momenteel 16 opgenomen patiënten en heeft 10 overledenen te betreuren. De hoeveelheid opgenomen patiënten uit Mook en Middelaar staat op 6, het dodental uit deze gemeente staat momenteel op 4. 

In de weekend worden de cijfers veelal met meer vertraging doorgegeven dan op doordeweekse dagen. Hierom vallen de cijfers die op dinsdagen worden vrijgegeven veelal hoger uit dan gedurende de rest van de week. Gezien Koningsdag voor velen als vrije dag telt kan het zijn dat er gisteren minder meldingen zijn gemaakt en er in de cijfers van vandaag dus een lichte vertraging zit. De cijfers die morgen door het RIVM worden gepubliceerd kunnen hierom hoger uitvallen dan gebruikelijk voor de woensdag. 

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke cijfers
Uit de nieuwste cijfers van het RIVM blijkt dat er in het afgelopen etmaal 88 nieuwe corona patiënten in het ziekenhuis zijn gemeld. Dit zijn meer opnames dan gisteren toen er 65 patiënten gemeld werden. Het totaal aantal patiënten dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) staat op 10609. Het aantal mensen dat is overleden aan de gevolgen van het virus is toegenomen met 48. Dit is een lichte stijging ten opzichte van gisteren toen er 43 overledenen gemeld werden. In totaal zijn er 4566 geregistreerde overledenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant