Festilent wil promoveren naar de derde klasse. (foto: Jeff Meijs)
Festilent wil promoveren naar de derde klasse. (foto: Jeff Meijs)

Festilent dient ook aanvraag in voor promotie, Olympia'18 beraadt zich nog

Voetbal 1.937 keer gelezen

ZEELAND/BOXMEER | Festilent heeft bij de KNVB een verzoek ingediend om te mogen promoveren naar de derde klasse. "Met het wegvallen van een aantal ploegen bovenin de pyramide, mede omdat sommige clubs naar de zaterdag gaan, denk ik dat er genoeg ruimte voor ons komt", aldus trainer Edwin Peters van Festilent. Olympia'18, koploper in de tweede klasse H, beraadt zich nog over een officieel verzoek.

De Zeelanders zijn koploper in de vierde klasse H en hebben dus goede hoop dat hun aanvraag wordt gehonoreerd. "We werken al drie seizoenen naar een promotie toe. Elk jaar zijn we een stuk gegroeid en dit jaar lagen we op schema voor de titel. We hebben een mooi seizoen gehad, maar de kers op de taart ontbreekt. Promotie zou het helemaal afmaken", benadrukt Peters.

Olympia'18 in beraad
Bij Olympia'18 is intern nog geen besluit genomen over een formeel verzoek voor promotie naar de eerste klasse. De ploeg van coach Wil Beijer ging aan kop in de tweede klasse H toen de competitie werd stilgelegd door de KNVB, maar nummer twee Berghem Sport had op dat moment minder verliespunten.
Eerder dienden de lijstaanvoerders OSS'20 (derde divisie), FC Schadewijk (derde klasse D), JVC Cuijk (vierde klasse A) en FC de Rakt (vijfde klasse E) een verzoek voor promotie in. Clubs hebben tot 1 juni om een aanvraag in te dienen bij de KNVB.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant