Het belang van lokaal ondernemen kan, juist in deze coronatijd, niet vaak genoeg benadrukt worden.
Het belang van lokaal ondernemen kan, juist in deze coronatijd, niet vaak genoeg benadrukt worden.

Spaar PLUSpunten voor de lokale ondernemer

  •   keer gelezen

OVERLOON/VIERLINGSBEEK | Het belang van lokaal ondernemen kan, juist in deze coronatijd, niet vaak genoeg benadrukt worden. Ook PLUS Verbeeten ziet dit maar al te sterk in. Met het spaarpuntensysteem dat ze hebben ontwikkeld doen ze dan ook een prachtige poging om de regionale ondernemers te ondersteunen.

Het PLUSpunten spaarsysteem hanteert PLUS Verbeeten al sinds jaar en dag, maar in deze tijd is het goed dat men de voordelen er nog meer eens van inziet. Bij iedere euro die men in de bekende supermarkt uitgeeft, kan men voor twee cent extra een zegel kopen. Een volle kaart, bestaande uit 200 zegeltjes, kost dus in totaal 4 euro, maar het levert 6 contante euro's op. Maar, die volle spaarkant kan zelfs nóg meer opleveren als het wordt ingewisseld voor een 'Lokaal-leven-lokaal-besteden-cheque'. Dan is het maar liefst 8 euro waard.

Deze Lokaal-leven-lokaal-besteden-cheque is in te wisselen bij diverse lokale bedrijven. Van restaurant tot meubelmaker en van bouwmarkt tot drogisterij. Zo heeft iedereen er enkel voordeel van. Klanten krijgen voordeel in de diverse ondernemingen, en deze ondernemers liften mee op de klantenstroom van PLUS Verbeeten. Zo blijft het lokale ondernemerschap, ook in deze zeer moeilijke tijd, bestaan.

"Het is ontzettend belangrijk om samen te werken met lokale ondernemers. Zij brengen immers het leven in de regio. Dat moeten we koesteren" aldus Jan Verbeeten. Veel lokale ondernemers zijn bijvoorbeeld sponsoren van de verenigingen in de gemeente. Zonder hen kunnen deze verenigingen het niet langer bolwerken. Verbeeten: "In deze coronacrisis worden we maar weer met de neus op de feiten gedrukt. Nu is dit actueler dan ooit."

Meer berichten