In de gemeente Mook en Midderlaar is er opnieuw iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus.
In de gemeente Mook en Midderlaar is er opnieuw iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Toename in sterftecijfer Mook en Middelaar

112 1.735 keer gelezen

REGIO | Uit de meest recente cijfers van het RIVM blijkt dat er opnieuw een persoon in de regio is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dit maal gaat het om een persoon uit gemeente Mook en Middelaar. In totaal zijn er nu, regionaal gezien, 62 mensen aan het overleden.

Uit de gemeente Mook en Middelaar zijn er, met het de toename meegerekend, nu 5 mensen overleden aan het coronavirus. 6 mensen uit deze gemeente zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Gisteren nam het sterftecijfer van gemeente Boxmeer met 2 toe tot een totaal van 24 mensen. Dit cijfer is, samen met het ziekenhuisopnamecijfer van 18, vandaag onveranderd gebleven. Ook in de andere gemeenten is er geen sprake van een toename in de cijfers ten opzichte van gisteren. Gemeente Cuijk kent nog steeds 11 ziekenhuisopnames en heeft 9 overledenen te betreuren. Vanuit gemeente Mill en Sint Hubert zijn er 9 opnames en 4 overledenen gemeld. In de gemeente Sint Anthonis staat de hoeveelheid opnames op een totaal van 20. De hoeveelheid overleden personen uit deze gemeente staat op 10. Gemeente Gennep kent momenteel 16 opgenomen patiënten en heeft 10 overledenen te betreuren.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke cijfers
De nieuwste RIVM-update laat zien dat er in de afgelopen 24 uur opnieuw 97 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest) in het ziekenhuis. Gisteren waren het er 85. Het totaal aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen, of opgenomen is geweest staat nu op 10.951. Het sterftecijfer als gevolg van het virus is toegenomen met 94. Gisteren waren dit er 4 meer. Voor zover bekend zijn er nu 4987 mensen aan de gevolgen van het virus overleden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant