Opnieuw is er in de gemeente Sint Anthonis iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus.
Opnieuw is er in de gemeente Sint Anthonis iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Sint Anthonis ziet sterftecijfer toenemen

112 1.129 keer gelezen

REGIO | De nieuwste cijfers van het RIVM laten zien dat er in de regio opnieuw een sterfgeval te betreuren valt in de regio. Vandaag is er een coronasterfte gemeld uit gemeente Sint Anthonis. In totaal zijn er in de regio nu, voor zover bekend, 64 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Met het nieuwe sterfgeval meegerekend zijn er in Sint Anthonis nu, voor zover bekend, 11 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. 20 coronapatiënten uit deze gemeenten zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Gisteren was er een toename in de hoeveelheid overleden personen in de gemeente Mill en Sint Hubert. Hier is vandaag geen verandering in gekomen. Mill en Sint Hubert kent momenteel 9 ziekenhuisopnames en 5 overledenen.

Ook de andere gemeenten kennen vandaag geen toename in de zowel de sterfte- als opname cijfers. Daarmee blijft gemeente Boxmeer staan op 18 ziekenhuisopnames en 24 sterfgevallen. Gemeente Cuijk kent nog steeds 11 ziekenhuisopnames en heeft 9 overledenen te betreuren. Gemeente Gennep kent momenteel 16 opgenomen patiënten en heeft 10 overledenen te betreuren. Uit Mook en Middelaar zijn er, zover bekend, 6 patiënten in het ziekenhuis opgenomen en 5 mensen aan het virus overleden.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke cijfers
De meest recente RIVM-update vertelt dat er in de afgelopen 24 uur 89 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Dat zijn er meer dan de 42 opnames die er gisteren gemeld werden. In totaal zijn er landelijk nu 11.126 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Het dodental als gevolg van het virus is toegenomen met 86. Gisteren nam dit nog toe met 26. In totaal zijn er nu, voor zover bekend, 5168 mensen aan de gevolgen van het virus overleden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant