Vandaag zijn er in de regio geen toenames gemeld in de hoeveelheid ziekenhuisopnames en dodentallen.
Vandaag zijn er in de regio geen toenames gemeld in de hoeveelheid ziekenhuisopnames en dodentallen.

Coronacijfers blijven vandaag gelijk

112 351 keer gelezen

REGIO | De nieuwste cijfers van het RIVM laten zien dat er in de regio geen toenames zijn gemeld ten opzichte van gisteren. Zowel de hoeveelheid ziekenhuisopnames van coronapatiënten als de hoeveelheid overledenen zijn gelijk gebleven. Ook op landelijk niveau is er sprake van één van de laagste toenames in dagen.

Gisteren werd er een nieuwe overledene gemeld uit gemeente Sint Anthonis. Daarmee staat het totaal aantal overledenen uit deze gemeente op 11. De hoeveelheid patiënten uit Sint Anthonis bedraagt momenteel 20. Ook de andere gemeenten kennen vandaag geen toename in de zowel de sterfte- als opname cijfers. Daarmee blijft gemeente Boxmeer staan op 18 ziekenhuis opnamen en 24 sterfgevallen. Gemeente Cuijk kent nog steeds 11 ziekenhuisopnames en heeft 9 overledenen te betreuren. Uit de gemeente Mill en Sint Hubert zijn er, voor zover bekend, 9 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 5 mensen overleden. Gemeente Gennep kent momenteel 16 opgenomen patiënten en heeft 10 overledenen te betreuren. Uit Mook en Middelaar zijn er, zover bekend, 6 patiënten in het ziekenhuis opgenomen en 5 mensen aan het virus overleden.

In de weekenden en op vrije (feest)dagen worden dergelijke getallen vaak later doorgegeven dan doordeweeks. Hierom is het mogelijk dat deze cijfers, wegens Bevrijdingsdag gisteren, morgen opvallend hoog uitvallen.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke cijfers
De meest recente RIVM update laat zien dat er in de afgelopen 24 uur opnieuw 27 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Dat zijn er minder dan de 89 patiënten die gisteren gemeld werden. In totaal zijn er in Nederland 11.153 patiënten opgenomen (geweest). Het geregistreerde dodental als gevolg van het virus is gestegen met 36. Gisteren werden er 86 overledenen geregistreerd. In totaal zijn er, voor zover bekend, 5204 mensen aan de gevolgen van het virus overleden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant