Mook en Middelaar ligt toe hoe de basisscholen maandag weer van start kunnen.
Mook en Middelaar ligt toe hoe de basisscholen maandag weer van start kunnen.

Start scholen en kindercentra Mook en Middelaar

Algemeen 135 keer gelezen

MOOK EN MIDDELAAR | Over een paar dagen, vanaf maandag 11 mei, mogen de basisscholen de deuren weer openen voor kinderen. Zowel ouders als kinderen en juffen en meesters kijken hier reikhalzend naar uit. Wegens het coronavirus en de maatregelen rondom de verspreiding hiervan, gaat de heropening van het basisonderwijs gepaard met de nodige beperkingen. Gemeente Mook en Middelaar licht het één en ander toe.

Eén van de meest ingrijpende maatregelen is de beperkte schoolgang. "De kinderen gaan nog niet alle dagen naar school, maar slechts de helft van de dagen. Dat geldt ook voor de buitenschoolse opvang." schrijft gemeente Mook en Middelaar op hun website. Hoe dit precies in zijn werk gaat is afhankelijk van de scholen. Deze hebben dit dan ook al uitvoerig gecommuniceerd met de ouders en verzorgers. Datzelfde geldt voor de richtlijnen waaraan iedereen moet voldoen om veilig naar school te kunnen.

Noodopvang
"Voor ouders die werkzaam zijn in de cruciale beroepen blijft ook de noodopvang bestaan. Hun kinderen kunnen eventueel dus ook op meer dagen naar school of de kinderopvang. Dat geldt ook voor de avonduren en de weekenden" aldus de gemeente. Belangrijk om te weten is dat de opvang minder capaciteit heeft dan gebruikelijk omdat veel leerkrachten en medewerkers de reguliere lessen weer oppakken. Een ander belangrijk punt zijn de openingstijden van de noodopvang. Gemeente Mook en Middelaar: "Anders dan voorheen is deze vanaf 11 mei niet meer standaard geopend. U moet uw kind daarom tijdig voor de nacht- en/of weekendopvang bij kindercentrum 'Dribbel' aanmelden." Daarnaast wordt er gewaarschuwd dat de invulling op een andere manier zal plaatsvinden dan gebruikelijk. Dit kan zich uiten in een toename van de hoeveelheid invalkrachten of een andere opvanglocatie dan gebruikelijk.

Belangrijk om te melden is dat in zowel de scholen als de noodopvang er strenge gezondheidsregels van kracht zijn voor ouders, personeel en in mindere mate kinderen. Zodra er lichte verkoudheidsklachten optreden wordt eenieder verzocht thuis te blijven. Hierdoor kan er op momenten een verandering in personeel of capaciteit plaatsvinden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant