Op de nieuwe perrontegels is duidelijk te lezen hoe 1,5 meter afstand te houden.
Op de nieuwe perrontegels is duidelijk te lezen hoe 1,5 meter afstand te houden. Foto: SK-Media

Station Cuijk klaar voor anderhalvemetersamenleving

112 279 keer gelezen

CUIJK | Het NS perron van station Cuijk is licht aangepast om mensen te wijzen op het houden van afstand. Op verschillende plaatsen op het station zijn er tegels aangepast. Deze zijn nu voorzien van duidelijke markeringen om de te houden anderhalve meter, aan te duiden. Ook zijn er tegels geplaatst om de looprichting helder aan te duiden.

Met deze kleine aanpassingen wordt het duidelijker voor treinreizigers hoeveel afstand ze moeten houden van wachtende medepassagiers. Zo kan iedereen zo veilig mogelijk gebruik maken van het openbaar vervoer.

Ondanks de aanpassingen wordt er momenteel nog steeds afgeraden om met het openbaar vervoer te reizen, tenzij noodzakelijk. Er geldt dan ook een aangepaste dienstregeling. "Dit houdt in dat vanaf ieder station in Nederland in alle richtingen twee treinen per uur rijden. Vanaf stations waar normaal één keer per uur een trein vertrekt, blijft dit zo. Daarnaast rijdt per 29 april vanaf bijna ieder station in Nederland waar normaal ook Intercity's stoppen, minstens 1 keer per uur een Intercity." schrijft de NS op hun website.

Per juni zal de normale dienstregeling weer in ere hersteld worden. Het dragen van mondkapjes in de trein en andere vormen van openbaar vervoer, wordt een verplichting.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant