Lander Deriemaeker van VCO.
Lander Deriemaeker van VCO.

Kennismaken met... Lander Deriemaeker (VCO)

Voetbal 855 keer gelezen

In deze voetballoze periode willen we voetballers/trainers uit ons verspreidingsgebied wat beter leren kennen. Vandaag met jongeling Lander Deriemaeker van VCO uit 't Oventje.

Naam: Lander Deriemaeker
Leeftijd: 18 jaar
Woonplaats: Zeeland
Beroep/school: Ik zat op het Udens College sector Havo/vwo en ga nu beginnen met de opleiding HBO Bouwkunde in Den Bosch.
Club: VCO 
Positie: Centrale verdediger of centrale verdedigende middenvelder
Sterke punten: Doorzetter, overzicht hebben, rustig aan de bal.
Mindere punten: Ik kan mijzelf verbeteren op het gebied van fysieke duels en sneller handelen.
Favoriete club: PSV Eindhoven
Beste speler op de regionale velden: Sil Jacobs, is nog maar 17 jaar en deelt om het weekend op de zondag wel weer een panna uit in het 1ste.
Beste speler van de wereld: Frenkie de Jong
Slechtste verliezer die je kent: Er zijn vast wel een paar die ik op zou kunnen noemen, maar die hou ik liever voor mezelf.
Beste trainer van de regio: In de jeugd bij VCO heb ik grotendeels trainingen gehad van Stef Rooijendijk, waarvan ik heel veel heb geleerd. Daarom dus voor mij de beste trainer die ik tot nu toe heb gehad.
Mooiste sportpark van de regio: DAW Schaijk
Gezelligste kantine: De gezelligste kantine is natuurlijk D'n Dries op 't Oventje. Kleinschalig, maar wel een kantine waar iedereen elkaar kent en waar vaak wel iets te doen is.
Welke muziek in de kleedkamer: Nederlandstalige hitjes
Mooiste shirt regionaal: Het rood-witte shirt van VCO.
Voorbeeld in de voetballerij: Ik heb geen voorbeeld
Hoogtepunt als voetballer: Mijn hoogtepunt als voetballer was het moment dat wij in de beker als VCO A1 de derby speelden tegen Festilent A1, dat twee klassen hoger speelde dan wij destijds. Maar tijdens die wedstrijd kwamen we wonder boven wonder zelfs tot vier keer toe op voorsprong. Helaas konden we de overwinning niet meenemen naar 't Oventje. De wedstrijd eindigde in een 4-4 gelijkspel.
Grappigste moment meegemaakt als voetballer: Ik heb een paar seizoenen terug een wedstrijd meegespeeld met het tweede van VCO tegen Boekel Sport en het zou het tweede niet zijn als ze iets zouden vergeten. Dus bij aankomst de voetbalsokken van Boekel aangetrokken en zo 90 minuten lang in een rood-wit-geel tenue gevoetbald. Het was een mooi plaatje!
Dromen in het voetbal: Vaste waarden worden in het eerste van VCO en na een paar seizoenen als VCO 1 meedraaien bovenin de vijfde klasse.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant