De cijfers rondom het coronavirus zijn nu een week lang hetzelfde gebleven.
De cijfers rondom het coronavirus zijn nu een week lang hetzelfde gebleven.

Regionale coronacijfers week lang stabiel

Algemeen 365 keer gelezen

REGIO | De nieuwste corona update van het RIVM laat zien dat er in de afgelopen week geen nieuwe toenames in ziekenhuisopnames of sterftecijfers zijn gemeld in de regio. De laatste toename die in de regio is gemeld stamt van woensdag 13 mei toen er een nieuwe ziekenhuisopname werd gemeld in de gemeente Cuijk. Sindsdien zijn deze cijfers stabiel gebleven.

In de regio zijn er momenteel 81 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest) met coronaklachten, blijkt uit de cijfers van het RIVM. Daarnaast zijn er, voor zover bekend, 67 mensen aan de gevolgen van het virus overleden.

Momenteel zijn er in de gemeente Boxmeer nu 18 mensen in ziekenhuis opgenomen (geweest) en 27 geregistreerde overledenen. Gemeente Cuijk kent 12 opnames en heeft 9 overledenen te betreuren. Uit gemeente Mill en Sint Hubert zijn er, voor zover bekend, 9 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 5 mensen overleden. 20 mensen uit gemeente Sint Anthonis zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Daarnaast heeft deze gemeente 11 mensen aan het virus verloren. Gemeente Gennep kent momenteel 16 opgenomen patiënten en heeft 10 overledenen te betreuren. Uit Mook en Middelaar zijn er, zover bekend, 6 patiënten in het ziekenhuis opgenomen en 5 mensen aan het virus overleden.

Landelijke cijfers
“De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken.” schrijft het RIVM over de landelijke cijfers. Deze lijken, net als de regionale, steeds meer te stabiliseren. In de nieuwste RIVM update valt te lezen dat er in de afgelopen 24 uur 14 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis zijn opgenomen en 33 nieuwe overledenen gemeld. Gisteren werden er 34 nieuwe patiënten opgenomen en vielen er 21 sterfgevallen te betreuren. In totaal zijn er nu in Nederland 11.627 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 5.748 geregistreerde overledenen.

Bij de cijfers plaatst het RIVM wel een aantal kanttekeningen: “Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.” Ook is het belangrijk om te weten dat het sterftecijfer in werkelijkheid hoger ligt. Dit komt omdat niet alle COVID-19 patiënten ook daadwerkelijk op het virus zijn getest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant