Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Opnieuw is er in de gemeente Cuijk iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus.
Opnieuw is er in de gemeente Cuijk iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus. (Foto: )

Cuijk ziet sterftecijfer corona toenemen

  •   keer gelezen

REGIO | Uit de nieuwste cijfers van het RIVM blijkt dat er een stijging is in het aantal personen dat is overleden aan het coronavirus in de gemeente Cuijk. In het afgelopen etmaal is er één nieuwe overledene gemeld. In totaal zijn er in gemeente Cuijk nu 10 mensen aan de gevolgen van het COVID-19 virus overleden. De hoeveelheid in het ziekenhuis opgenomen patiënten uit Cuijk is niet toegenomen en blijft staan op 12.

De toename in het sterftecijfer staat in schril contrast met de cijfers van gisteren. Toen kwam immers nog naar voren dat deze een week lang onveranderd zijn gebleven. Regionaal zijn er met de nieuwe toename nu 68 mensen aan het coronavirus overleden. 81 mensen met coronaklachten zijn er in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

De stabiliteit in de coronacijfers blijft in de andere gemeenten wel doorzetten. Momenteel zijn er in de gemeente Boxmeer nu 18 mensen in ziekenhuis opgenomen (geweest) en 27 geregistreerde overledenen. Uit gemeente Mill en Sint Hubert zijn er, voor zover bekend, 9 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 5 mensen overleden. 20 mensen uit gemeente Sint Anthonis zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Daarnaast heeft deze gemeente 11 mensen aan het virus verloren. Gemeente Gennep kent momenteel 16 opgenomen patiënten en heeft 10 overledenen te betreuren. Uit Mook en Middelaar zijn er, zover bekend, 6 patiënten in het ziekenhuis opgenomen en 5 mensen aan het virus overleden.

Landelijke cijfers
De RIVM cijfers laten zien dat er op landelijk niveau een toename is van 13 nieuwe ziekenhuisopnames. Gisteren was het er één meer. In totaal zijn er nu 11.640 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Het dodental als gevolg van het virus is toegenomen met 27, wat er minder zijn dan de 33 van gisteren. In totaal zijn er in Nederland nu, voor zover bekend, 5775 mensen aan het virus overleden. 

Bij de cijfers plaatst het RIVM wel een aantal kanttekeningen: “Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.” Ook is het belangrijk om te weten dat het sterftecijfer in werkelijkheid hoger ligt. Dit komt omdat niet alle COVID-19 patiënten ook daadwerkelijk op het virus zijn getest. 

Meer berichten