Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De bestemmingsplanwijziging voor de plannen op de locatie van Hof Lindebeek, voorheen Stevenshof, in Stevensbeek is definitief goedgekeurd.
De bestemmingsplanwijziging voor de plannen op de locatie van Hof Lindebeek, voorheen Stevenshof, in Stevensbeek is definitief goedgekeurd. (Foto: )

Woongemeenschap Binnentuin in Stevensbeek wordt gerealiseerd

  •   keer gelezen

STEVENSBEEK |  De bestemmingsplanwijziging voor de plannen op de locatie van Hof Lindebeek, voorheen Stevenshof, in Stevensbeek is definitief goedgekeurd. Daarmee is de verwezenlijking van woongemeenschap Binnentuin op het terrein van Hof Lindebeek een belangrijke stap dichterbij gekomen. 

De gemeente Sint Anthonis en de provincie zijn enthousiast over de plannen. Omdat de gebouwen Rijksmonument zijn, worden er gesprekken gevoerd met Monumentenzorg over de concrete uitvoering van de plannen. Daarnaast zijn er gesprekken met een landschapsarchitect om het hele terrein een parkachtige uitstraling te geven. 

In de drie woongebouwen voor de woongemeenschap, die gerealiseerd gaan worden achter het voormalige kloostergebouw, komen koopwoningen, vrije sector huurwoningen en sociale huurwoningen. 

Volgens de planning, kan de bouw eind 2020 starten en kunnen de woningen voor de gemeenschap eind 2021 opgeleverd worden. De Vereniging Binnentuin-Hoflindebeek geeft nadrukkelijk aan dat er ook zeer duurzaam gebouwd gaat worden. 

Voor de toekomstige bewoners geldt dat zij graag samen willen leven op een beschut terrein met goed nabuurschap en met zorg geven aan elkaar. Gezamenlijke activiteiten ondernemen en spullen delen horen ook bij wonen in de Binnentuin. Er komt een huis voor de gemeenschap voor ontmoetingen en activiteiten.Om elkaar goed te leren kennen voor we er gaan wonen, organiseert de vereniging eens in de vier weken op zaterdagen een ontmoetingsdag.Inmiddels hebben veel belangstellenden zich opgegeven en is er een groep van 15 tot 20 serieuze aspirant-leden gevormd.

In de Binnentuin is plaats voor 23 huishoudens van alleenstaanden, stellen en gezinnen van alle leeftijden. "Wij denken dat de woongemeenschap gaat bestaan uit 30 tot 35 volwassenen, eventueel met kinderen. Nieuwe belangstellenden worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen" aldus Vereniging Binnentuin-Hoflindebeek. Verdere informatie is te vinden op: www.binnentuin-hoflindebeek.nl

Meer berichten