Opnieuw is er in de gemeente Boxmeer een coronapatiënt in het ziekenhuis opgenomen.
Opnieuw is er in de gemeente Boxmeer een coronapatiënt in het ziekenhuis opgenomen.

Nieuwe ziekenhuisopname gemeld in Boxmeer

Algemeen 5.085 keer gelezen

REGIO | De meest recente update van het RIVM laat zien dat er een nieuwe coronapatiënt uit de gemeente Boxmeer, in het ziekenhuis is opgenomen. In totaal zijn er uit deze gemeente nu 19 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Verder telt gemeente Boxmeer 27 coronadoden. De andere gemeenten in de regio zien geen toename in de coronacijfers. 

Regionaal zijn er met de nieuwe opname nu 82 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest). 68 mensen zijn aan de gevolgen van het COVID-19 virus overleden.

In de overige gemeenten in de regio zijn de coronacijfers niet toegenomen in het afgelopen etmaal. Momenteel zijn er in de gemeente Cuijk nu 12 mensen in ziekenhuis opgenomen (geweest) en 10 geregistreerde overledenen. Uit gemeente Mill en Sint Hubert zijn er, voor zover bekend, 9 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 5 mensen overleden. 20 mensen uit gemeente Sint Anthonis zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest). Daarnaast heeft deze gemeente 11 mensen aan het virus verloren. Gemeente Gennep kent momenteel 16 opgenomen patiënten en heeft 10 overledenen te betreuren. Uit Mook en Middelaar zijn er, zover bekend, 6 patiënten in het ziekenhuis opgenomen en 5 mensen aan het virus overleden.

Landelijke cijfers
In het laatste etmaal zijn er op landelijk niveau 23 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Dat zijn er meer dan de 13 die er gisteren gemeld werden. In totaal zijn er nu, voor zover bekend, 5811 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. De hoeveelheid ziekenhuisopnames is sinds gisteren toegenomen met 10. Gisteren werden er 9 opnames gemeld. In totaal zijn er nu 11.659 patiënten in het ziekenhuis opgenomen geweest.

Bij de cijfers plaatst het RIVM wel een aantal kanttekeningen: “Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.” Ook is het belangrijk om te weten dat het sterftecijfer in werkelijkheid hoger ligt. Dit komt omdat niet alle COVID-19 patiënten ook daadwerkelijk op het virus zijn getest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant