Om de pijn van het gemis te verzachten brengt organisator De Maskotters het Ossebraadfeest dit jaar naar de liefhebbers toe.
Om de pijn van het gemis te verzachten brengt organisator De Maskotters het Ossebraadfeest dit jaar naar de liefhebbers toe.

De Maskotters brengt Ossebraadfeest thuis

Algemeen 510 keer gelezen

OTTERSUM | Voor inmiddels duizenden waren het Raadhuisplein en het Sint Jozefplein in Ottersum eind mei of begin juni jaarlijks the place to be. Zeker tijdens de 51 eerdere edities van het Ossebraadfeest was het centrum van het dorp druk bevolkt. Op de volgende editie moeten de fijnproevers vanwege het Coronavirus even wachten. Om de pijn van het gemis te verzachten brengt organisator De Maskotters het Ossebraadfeest dit jaar naar de liefhebbers toe. Met het Broodje Os pakket en de Osseborrelplank viert Ottersum en omstreken toch het dorpsfeest met de grootste traditie.

Het 52e Ossebraadfeest stond gepland voor het weekend van 5,6 en 7 juni. Hoewel de regels langzaamaan versoepelen, kan het dorpsfeest geen doorgang vinden. De Maskotters zat en zit niet bij de pakken neer en heeft alternatieven bedacht. Op de plek waar in december de kerstboom staat plaatste de carnavalsvereniging onlangs een meiboom. Op een bijgeplaatst bord kunnen mensen elkaar een hart onder de riem steken. De meiboom was een voorbode van de onverwachte traktatie die De Maskotters voor de achterban in petto had. De leden van de raad van elf willen het dorp en trouwe bezoekers uit de rest van de gemeente toch een Ossebraadfeest bezorgen, binnen de regelgeving van het RIVM.
“We brengen het feest naar de mensen thuis”, zegt Maskotters-secretaris Pieter Coopmans, “Daarom bieden we twee verschillende pakketten aan waarmee de liefhebbers thuis toch de smaak en sfeer van het Ossebraadfeest ervaren.”
Sinds vandaag is er de keuze uit een Broodje Os pakket dat bestaat uit twee broodjes os en twee drankjes. Het pakket is op voor het Ossebraadfeest typerende wijze verpakt. Het andere pakket is de Osseborrelplank met onder andere kaas, worst, ossehapjes. De lekkernijen worden geserveerd op een fraaie plank. “Een collectors item”, verzekert de secretaris. Beide pakketten, waarvan twee personen kunnen genieten, kosten 15 euro per stuk.
Voor de grote eters of mensen die op meer momenten willen genieten is er het Honger als een os pakket waarin Broodje Os en de Osseborrelplank samengevoegd zijn. Op www.ossebraadfeest.nl kunnen de pakketten besteld worden. De bestellingen worden naar wens op vrijdag 5, zaterdag 6 of zondag 7 juni bezorgd in de hele gemeente Gennep. De besteltermijn loopt tot pinkstermaandag 1 juni, 20.00 uur.

Deze (op verzoek van CV De Maskotters geschreven) tekst is een productie van Tekstbureau Ootersom

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant