Rens van Vugt.
Rens van Vugt.

Kennismaken met... Rens van Vugt (Avesteyn)

Voetbal 2.044 keer gelezen

In deze voetballoze periode willen we voetballers/trainers/scheidsrechters uit ons verspreidingsgebied wat beter leren kennen. Vandaag maken we kennis met Rens van Vugt, middenvelder van Avesteyn.

Naam: Rens van Vugt
Leeftijd: 26
Woonplaats: Heeswijk-Dinther
Beroep/school: Quality Engineer bij VDL ETG
Club: Avesteyn
Positie: De laatste tijd als nummer 8, die positie bevalt me wel. Maar een plekje in de voorhoede bevalt me ook nog altijd prima. Overigens kan ik me nog voorbereiden op een plekje als rechtsback wanneer we Rolf Lenssinck moeten geloven, de vleugelspelers zakken volgens hem namelijk gedurende hun carrière steeds verder terug op het veld naarmate alles wat minder wordt. Tot het moment dat ze op de backpositie staan, daarna is het einde verhaal. Inmiddels ben ik op het middenveld beland, dus wie weet…
Sterke punten: Techniek en inzicht.
Mindere punten: Toch te graag naar voren willen en de moeilijkste oplossing proberen, althans de trainers zeggen altijd dat het de moeilijke oplossing was ;)
Favoriete club: In Nederland is dat Feyenoord, maar live kijk ik niet vaak. Daarvoor zap ik toch liever naar wedstrijden uit de grotere competities.
Beste speler op de regionale velden: Laat ik me focussen op onze eigen competitie, dan kom ik toch uit bij Tjeu Adank. De controle die hij dit seizoen op het middenveld heeft, dat hebben we eigenlijk sinds Roy Wijlaars niet meer gehad.
Beste speler van de wereld: Mijn persoonlijke voorkeur gaat dan uit naar Cristiano Ronaldo, wat een complete speler en atleet is dat.
Slechtste verliezer die je kent: Dan kom ik maar terug op Rick Vissers, die op donderdag ooit eerder in de kantine zit dan dat de rest klaar is met opruimen. Laten we het erop houden dat de partijspelen op de donderdagavond trainingen soms feller zijn dan een wedstrijd op zondag. Op een goede dag is Martijn Swartjes er overigens ook niet vies van.
Beste trainer van de regio: De vijf hoofdtrainers die ik heb meegemaakt bij Avesteyn hebben allen op hun manier een positieve indruk achter gelaten, ook al zijn ze heel verschillend. Momenteel loopt het team heel aardig, dus daar verdient Hugo ook de complimenten voor. Maar als ik moet kiezen voor degene van wie ik het meeste heb geleerd, dan is dat toch van mijn vader Hans van Vugt.
Mooiste sportpark van de regio: Ons eigen sportpark heeft een mooie update gekregen de laatste tijd, maar het mooiste sportpark in mijn geheugen is toch die van OJC Rosmalen, een natuurgrasveld zou het helemaal top maken. Maar ondanks dat het een prachtig sportpark is, die oefenwedstrijden na de winterstop met -15 graden hoefden van mij niet per se.
Gezelligste kantine: Dat is uiteraard onze eigen kantine, waar bij de georganiseerde zondagfeesten zelfs menig lid uit de omliggende verenigingen te vinden is.
Welke muziek in de kleedkamer: Geen. Ik zou alle sterke verhalen en grappen in het kleedlokaal niet in willen ruilen voor muziek.
Mooiste shirt regionaal: Onze nieuwe tenues vind ik wel mooi, vooral het zwarte uittenue.
Voorbeeld in de voetballerij: Ik kan niet echt een persoon opnoemen, maar heb altijd wel opgekeken tegen spelers als Zidane, Kaka, Ronaldo Lima, Ronaldinho, Bergkamp, Henry, etc. Van dat soort goede voetballers kan ik altijd genieten.
Hoogtepunt als voetballer: Ik kan voor de promotie naar de derde klasse kiezen, sportief gezien het hoogtepunt, maar dat is een nogal standaard keuze. Dan kies ik toch liever voor mijn doelpunt in Hein van den Heuvel zijn afscheidswedstrijd. Van 30-35 meter in de kruising, daar is hij vandaag de dag nog pissig om.
Grappigste moment meegemaakt als voetballer: 14 mei 2014: De afscheidswedstrijd van Roy Wijlaars, Bart Faro, Roel van de Leest en Rob Kuijpers, een thuiswedstrijd tegen Stormvogels. Het moest een mooi afscheid worden, maar 30 minuten voor tijd, met 0-2 achter, was het toch een afscheid dat niemand ze had gegund. Dat we na de publiekswissels van Roy, Rob en Bart de wedstrijd nog omkeerden in 5-2 winst, dat vergeet ik mijn hele leven niet meer.
Dromen in het voetbal: Laten we maar weer promoveren met Avesteyn!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant