Midden in het centrum van Cuijk opent de nieuwe biologische supermarkt Bioplazacuijk aan de Grotestraat haar deuren.
Midden in het centrum van Cuijk opent de nieuwe biologische supermarkt Bioplazacuijk aan de Grotestraat haar deuren.

'De Looijerij' opent BioPlaza

Algemeen 1.522 keer gelezen

CUIJK | Donderdag 4 juni opent midden in het centrum van Cuijk de nieuwe biologische supermarkt Bioplazacuijk aan de Grotestraat 11 haar deuren. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de supermarkt te openen op 20 maart, maar helaas gooide de landelijke corona uitbraak roet in het eten. Nu gaat de supermarkt, gerund door medewerkers en assistent-medewerkers van Stichting Dienstverlening Cuijk, gewoon voor de herkansing.

Het gaat goed met de Stichting Dienstverlening Cuijk. In een voormalig industrieel pand midden in het centrum van Cuijk, biedt Stichting Dienstverlening Cuijk ‘De Looierij’ verschillende werkplekken en dagbesteding, aan mensen voor wie werken onder normale omstandigheden niet mogelijk is. Zo is er een bakkerij, atelier, cadeauwinkel, wasserij en natuurlijk lunchroom ‘De Looierij’, welke is verkozen tot Lunchroom van het Jaar in de provincie Brabant en zelfs tot op één na beste van heel Nederland!

“Dat was goed te merken” vertelt Huub Niessen, samen met zijn vrouw Ingrid de initiatiefnemers van de Stichting. “Sinds die verkiezing kwamen er mensen van heinde en verre naar de lunchroom. We hopen dat straks na 1 juni, na 3 maanden te hebben stil gelegen, men de weg naar onze lunchroom weer weet te vinden. De openingstijden worden verruimd, Vanaf 1 juni zijn we 7 dagen per week geopend van 10:00 tot 19:30 uur”.
Gasten van de lunchroom lopen geregeld even langs de bakkerij of het atelier. “Het werkt als een kettingreactie. Doet de voorkant het goed, dan profiteert de achterkant daar van mee.” De biologische supermarkt is om deze reden een prachtige toevoeging aan dit scala. “We zoeken meer werkplekken aan de voorkant zoals de lunchroom, bakkerij, en de cadeauwinkel.”
Het plan voor een biologische supermarkt ligt bij Niessen al langer op tafel. Toen in 2016 de vorige biologische super Arnica in Cuijk weg ging heeft hij al gepoogd het door te zetten. “Helaas lukte het overnemen toen niet, maar het idee bleef wel in mijn hoofd spelen.” Het vrijgekomen pand aan de Grotestraat is ideaal voor ‘De Looierij’. Naast ruimte voor de supermarkt op de begane grond, zijn er boven acht studio’s voor bewoners van Stichting Dienstverlening Cuijk gerealiseerd. Op deze manier is het totale concept financieel haalbaar.

De opening van de supermarkt wordt feestelijk gevierd. Bij de openingsdag krijgen de eerste 100 betalende klanten een biologische appeltaart. De week erna start de zegeltjesactie. Bij ieder uitgegeven tientje krijgt men een zegel. Tien zegels leveren weer een €10.- tegoedbon op voor de lunchroom

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant