Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Het college heeft besloten dat alle winkels in de gemeente ook op 1e pinksterdag de deuren mogen openen.
Het college heeft besloten dat alle winkels in de gemeente ook op 1e pinksterdag de deuren mogen openen. (Foto: Aileen van Tilburg)

Winkels Sint Anthonis ook open op 1e Pinksterdag

  •   159 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Om de winkeliers in deze tijden van corona zo veel mogelijk flexibiliteit te bieden, is er door het college van de gemeente Sint Anthonis besloten dat alle winkels in de gemeente ook op 1e pinksterdag de deuren mogen openen.

Gemeente Sint Anthonia: "Het is aan de winkeliers zelf of zij gebruik maken van deze mogelijkheden. Vraag aub in de winkel of kijkt u op de website van betreffende winkel of die al dan niet open is."

Normaal gesproken is het niet gebruikelijk om de winkels te openen op dergelijke feestdagen. Maar door het coronavirus lopen veel winkeliers omzet mis. De ruimere openingstijden bieden het winkelend publiek meer kansen om gespreid te shoppen, wat helpt om de verder verspreiding van het virus te voorkomen.

Dezelfde maatregel heeft gemeente Sint Anthonis al getroffen op de avond van Goede Vrijdag (10 april), 1e Paasdag (12 april) en afgelopen donderdag (21 mei) met Hemelvaartsdag. Ook gemeente Cuijk heeft al een vergelijkbaar besluit genomen betreffend de supermarkten. 

Meer berichten