Veilig sporten! Lifestyle Healthcenter in Gennep ontvangt de leden weer graag. (foto: Jos Gröniger)
Veilig sporten! Lifestyle Healthcenter in Gennep ontvangt de leden weer graag. (foto: Jos Gröniger)

Weer veilig sporten bij Lifestyle Gennep

Algemeen 625 keer gelezen

GENNEP | Eindelijk kunnen de fitnessoutfits weer uit de kast gehaald worden nu de noodgedwongen gesloten sportscholen wel buitenactiviteiten mogen ontplooien. Sportman en ondernemer Bart Akkersdijk van Lifestyle Gennep reageerde snel en verplaatste fitnesstoestellen deels naar buiten onder een overkapping. Met inachtneming van de geldende richtlijnen verzorgt zijn team weer groepslessen en begeleidt het individuele sporters. “We zijn de eerste sportschool in de regio waar je buiten kunt fitnessen.”

Door Jos Gröniger

Achter het centrum aan de Maasweg oogt Bart Akkersdijk zichtbaar ontspannen. “Toen ik hoorde dat er met de geldende regels gesport mocht worden heb ik meteen twee tenten gereserveerd bij JoJo Tenten. We konden onze leden daarmee snel weer laten sporten, en we bezorgden de ondernemer ook werk. Er worden weinig tenten verhuurd in de crisis. Ik ben blij met deze oplossing want als er ergens veilig gesport kan worden is het in de sportscholen.”

Onder een tentdak biedt Lifestyle nu 200 vierkante meter aan fitnessruimte. Voor groepslessen is er 120 vierkante meter beschikbaar. “De apparaten twee meter uit elkaar geplaatst. Ook de matjes liggen op veilige afstand van elkaar”, zegt Bart Akkersdijk. Logistiek heeft de Gennepse sportschoolhouder de zaken eveneens op orde. “Leden kunnen alleen op reservering komen sporten. Hier wordt door een duidelijke routing de anderhalve meterregel nageleefd. De sporters pakken hier een spuitflacon waarmee ze de apparaten desinfecteren, en houden die hier steeds bij zich.”

"Als er ergens veilig gesport kan worden is het in de sportscholen."

Inmiddels is Lifestyle Gennep een week in bedrijf. Tot tevredenheid. “Het gaat goed, en volgens de regels. En mocht straks binnensporten mogelijk zijn, dan zijn we door de verplaatsing naar buiten ook daar al klaar.”
Lifestyle Healthcenter, Maasweg 49 Gennep. Info: www.lifestylegennep.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant