PvdA, GroenLinks en SP  komen in actie tegen huurverhoging
PvdA, GroenLinks en SP komen in actie tegen huurverhoging

PvdA, GroenLinks en SP komen in actie tegen huurverhoging

Algemeen 392 keer gelezen

CUIJK | De Cuijkse afdelingen van de PvdAGroenLinks en de SP hebben dinsdagavond 26 mei een actie gelanceerd tegen de huurverhoging van Mooiland. Deze verhoging gaat in tegen van verscheidene partijen, waaronder de eerste kamer. De samenwerkende partijen roepen met de actie ‘STOP de Huurverhoging’ huurders op zich bij hen te melden om samen de huurverhogingen tegen te houden.

“In Cuijk zien we dat veel huurders hierdoor in de knel komen. Wij zijn daar klaar mee, dit kan niet langer zo, en komen daarom met onze huurders in actie.” schrijven de actievoerende partijen op Facebook. “Huurders betalen ook nog steeds voor de vorige crisis. Toen is een extra belasting ingevoerd, de verhuurdersheffing. Deze belasting zorgt ervoor dat 3 maanden huur die u betaalt rechtstreeks naar de staatskas gaan. Woningcorporaties hebben hier last van en leggen deze rekening weer bij de huurders nu.”

Door middel van een aantal posters met daarop de leus “Stop De Huurverhoging” komen de Cuijkse afdelingen van de PvdA, GroenLinks en de SP in actie. Deze posters kunnen bij iedereen die wilt laten zien het niet eens te zijn met de verhoging, achter het raam gehangen worden. Daarnaast roepen de partijen op om zoveel mogelijk verhalen te delen.

De partijen hopen op veel verhalen, bijval en opgehangen posters, om zo de huurverhoging een halt toe te roepen. “In deze rare tijd zijn wij daar klaar mee, dit kan niet langer zo”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant