Het Aldendrielpark in Mill, waar het gezamenlijke terras zal komen.
Het Aldendrielpark in Mill, waar het gezamenlijke terras zal komen.

Een gezamenlijk zomerterras in Aldendrielpark

Centrum 570 keer gelezen

MILL | De horeca opent op maandag 1 juni om 12.00 uur de deuren. Dit alles onder strikte voorwaarden vanuit de overheid. Binnen in horecazaken mogen er maximaal dertig gasten verblijven. Daarnaast mogen de terrassen ook gebruikt worden. 

Sommige horecazaken in Mill beschikken over een beperkt terras. Om hen meer mogelijkheden te bieden gaat de Millse horeca in samenwerking met de gemeente Mill en Sint Hubert, 0485-events en Ontdek Mill een gezamenlijk terras inrichten in het Aldendrielpark. Bij mooi weer kan het nog wel eens druk worden. Met het gezamenlijke terras wordt hopelijk de drukte op de terrassen in het dorp minder, kunnen horecaondernemers zich in de eigen horecazaak richten op een goede en veilige exploitatie en is er in het dorp zelf voldoende ruimte voor de restaurants en cafetaria’s. In het Aldendrielpark is alleen de 'natte horeca' te vinden. Restaurants en cafetaria’s blijven actief op de eigen vaste locatie.

Afspraken
Er zijn voor het Aldendrielpark afspraken gemaakt met de gemeente. Er komen wel toiletten, maar er zal naast een borrelhapje geen etenswaar verkrijgbaar zijn. Hiervoor kun je terecht bij de restaurants en cafetaria’s. Muziek beperkt zich tot achtergrondmuziek om duidelijk aan te geven dat het niet gaat om een evenement, maar puur een terras ter ontlasting van de horecazaken in Mill. Daarnaast zal het terras uitsluitend bij goed weer (vanaf zo’n 17 graden) van 14.00 uur tot 22.00 uur open zijn. Loopt alles volgens plan? Dan zal het terras bij goed weer ook op vrijdag en zaterdag geopend zijn van 16.00 uur tot 22.00 uur.

Deelnemende horeca
Na de lancering van het idee Zomerterras afgelopen week, stroomden de enthousiaste reacties binnen bij de deelnemende horecaondernemers. Samenwerking voor de lokale horeca is belangrijk, zeker in deze lastige periode. De deelnemende horecazaken zijn: Grandcafé ’t Lagerhuis, café Libre, café de Winkel, Kasteel Tongelaar, café Royal, Plaza de Frietkraam en Zo, Brasserie d’n Buurman, café ’t Heike en Grandcafé ’t Centrum.

Meer informatie? Ga naar de Facebookpagina Zomerterras Mill.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant