Bedrijven en instellingen moeten alles goed schoonmaken met microvezeldoeken.
Bedrijven en instellingen moeten alles goed schoonmaken met microvezeldoeken. Foto: Peek creative studios

Berry Global krijgt een nieuwe mondkapjesmachine

Algemeen 846 keer gelezen

CUIJK | Sinds de uitbraak van het coronavirus draait Berry Global, een productiebedrijf van nonwoven materialen in Cuijk, overuren. Daarom komt er deze maand een nieuwe mondkapjesmachine.

Om de Europese zorgsector te ondersteunen, produceert Berry Global essentiële toepassingen, zoals mondkapjes, desinfecterende doeken en beschermende kleding, om mensen in de frontlinie van de pandemie veilig te houden.

Als gevolg van deze sanitaire noodsituatie waren het hectische weken in de fabriek. De vraag naar desinfecterende doeken, beschermende kleding, medische afdekmaterialen en PBMs is enorm toegenomen. Het productiebedrijf heeft zich aangepast aan de nieuwe situatie.

Eigen mondkapjesmachine
Bescherming en veiligheid zijn belangrijk bij Berry Global. Dat geldt zowel voor de kwaliteit van de producten, als voor de mensen die ze produceren. Om veilig te kunnen blijven werken, wordt er in Cuijk een nieuwe machine geïnstalleerd die van het nonwoven materiaal automatisch mondkapjes maakt. Dankzij deze toevoeging kunnen medewerkers op meer dan honderd Berry vestigingen in Europa rekenen op bescherming. Het streven is dat er medio juni 2,4 miljoen mondkapjes per maand geproduceerd gaan worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant