Volgens gemeente Cuijk zijn er oplichters actief die zich voordoen als zorgmedewerkers
Volgens gemeente Cuijk zijn er oplichters actief die zich voordoen als zorgmedewerkers

Pas op voor oplichters die zich voordoen als zorgmedewerkers

Algemeen 1.187 keer gelezen

CUIJK | Gemeente Cuijk geeft aan signalen binnen te krijgen, landelijk als regionaal, van mensen die zich voordoen als zorgverlener of medewerker en aanbellen om bij inwoners binnen te komen. “De bedoeling achter deze ‘babbeltrucs’ is niet altijd meteen duidelijk.” Gemeente Cuijk geeft daarom tips om de kans op oplichting, diefstal en andere kwade bedoelingen zo klein mogelijk te houden.

“Laat geen onbekende binnen als u geen afspraak hebt met hem of haar. Medewerkers van de gemeente komen over het algemeen niet zonder afspraak bij u langs en zeker niet buiten kantoortijden” luidt de eerste tip van de gemeente. Daarnaast wordt geadviseerd in zo’n situatie altijd om legitimatie te vragen en deze te controleren. Als de persoon aan de deur beweert namens een organisatie te komen, weet dan dat u deze ook altijd ter verificatie kunt bellen. Het gebruiken van een kierstandhouder of deurketting wordt in een verdachte situatie ook aangeraden. Vertrouwt u het toch niet, dan kunt u natuurlijk altijd de politie bekken.

Babbeltrucs
Uit een rondgang van ouderenorganisatie KBO-PCOB bleek eind vorig jaar dat 1 op de 4 ouderen weleens slachtoffer is geworden van een babbeltruc. De meeste mensen doen vervolgens geen aangifte, mogelijk omdat zij zich schamen, of omdat ze niet weten dat ze aangifte zouden moeten doen. Slachtoffer worden van een babbeltruc is absoluut niks om u voor te schamen. Het kan iedereen gebeuren. De smoesjes en technieken die gebruikt worden, komen vaak zeer betrouwbaar over. Belangrijk is om aangifte te doen bij de politie. Bel met de algemene meldlijn 0900-8844 als de dader verdwenen is en bel met 112 als de dader nog in de buurt is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant