Verzoek aan iedereen: maak dit jaar toch een Sint-Janskrans of -tros.
Verzoek aan iedereen: maak dit jaar toch een Sint-Janskrans of -tros. Foto: Stichting 500 jaar Sambeekse toren

Geen kransenwijding maar toch een beetje Sint-Jan

Algemeen 379 keer gelezen

SAMBEEK - De kransenwijding en alle andere activiteiten in het Sint-Jansweekend kunnen dit jaar niet doorgaan. Dit wegens de coronacrisis en de door de overheid ingestelde beperkende maatregelen om deze te bestrijden. Zo zijn samenkomsten van grotere aantallen mensen verboden.

Het Sint-Jansweekend is jaarlijks bij uitstek dé gelegenheid om elkaar op ongedwongen, informele wijze te ontmoeten. Dat is nu door de coronacrisis niet mogelijk. Vandaar dat de organiserende stichting 500 jaar Sambeekse toren heeft moeten besluiten om alle activiteiten in het weekend van 20 en 21 juni af te gelasten. De gezondheid van eenieder staat immers voorop.

Voor veel Sambekenaren hoort het maken van een Sint-Janskrans en die ophangen naast de voordeur tot een jaarlijks terugkerende gebeurtenis. En die moet eigenlijk niet onderbroken worden. Vandaar dat Sambekenaren wordt gevraagd om dit jaar tóch een Sint-Janskrans te maken.

Op dinsdagavond 23 juni (daags voor het feest van Sint-Jan) luiden om 19.00 uur de kerkklokken. Op dat tijdstip wordt aan de toren en aan de kerk een Sint-Janskrans gehangen. Sambekenaren wordt verzocht om op hetzelfde moment hun krans naast de voordeur te hangen en de Sambeekse vlag uit te steken. Zo is het - ondanks de nare omstandigheden - toch nog een beetje Sint-Jan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant