Eefke Peeters, columniste bij onder andere landvancuijk.nl, heeft het kinderboek 'Stip' uitgegeven.
Eefke Peeters, columniste bij onder andere landvancuijk.nl, heeft het kinderboek 'Stip' uitgegeven.

Eefke Peeters schrijft Kinderboek: Stip

Algemeen 600 keer gelezen

BOXMEER | Eefke Peeters, columniste bij onder andere landvancuijk.nl en samen met partner Chris Swijnenberg oprichter van Vita Magazine, heeft een kinderboek uitgegeven. Het boek is te reserveren via haar website en binnenkort o.a. te koop bij Boekhandel Van Dinter in Boxmeer. Eefke liep hier jaren mee rond, maar vond onlangs in Maud Timmers de ideale illustrator voor het lieveheersbeestje wat al bijna haar halve leven in haar hoofd woonde.

Eefke: “Stip gaat over een lieveheersbeestje met maar één Stip. Hij gaat zijn gestreepte en gevlekte vriendjes vragen hoe zij aan al hun strepen en vlekken komen. Stip is een lief, klein verhaal met een moraal, zoals ook vaak in mijn columns het geval is. Het staat boordevol prachtige illustraties van Maud Timmers. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. Die zich onder andere inzetten om pesten tegen te gaan.

Maud loopt stage bij Cybox in Boxmeer waar ik ook als tekstschrijver werk. We hadden direct een klik en toen ik haar creatieve werk zag, verscheen Stip ineens weer in mijn gedachten. Ik vertelde het verhaal aan Maud en zij was direct enthousiast. Maud en ik hebben een ontzettende leuke samenwerking achter de rug. Ik ben enorm blij met het eindresultaat. Ik zou graag meer kinderboeken gaan schrijven en werk momenteel aan ‘Paul’; een slakje dat zich nergens thuis voelt. Daar maakt mijn dochter Sira de illustraties bij. Dat is zo bijzonder om te kunnen doen samen.”

Stip kost €17,50 en is te bestellen via www.eefkepeeters.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant