De bioscoop is volledig coronaproof gemaakt en klaar om weer open te gaan.
De bioscoop is volledig coronaproof gemaakt en klaar om weer open te gaan.

De nieuwe bioscoop in Cuijk gaat weer open

Algemeen 1.411 keer gelezen

CUIJK | Filmliefhebbers opgelet! Bioscoop Industry in Cuijk is volledig coronaproof en klaar om weer de mooiste, spannendste blockbusters op de witte doek te vertonen. Vanaf maandag 1 juni, 2e Pinksterdag, is iedereen welkom om te genieten van het beste uit Hollywood. “We staan te popelen om weer op te mogen!”

Toen zondagochtend 15 maart de popcornmachines werden aangezet, had niemand verwacht dat dit de laatste keer in bijna tweeënhalve maand zou worden. Toch bleek de werkelijkheid keihard en moest de nagelnieuwe servicebioscoop op slot. Maar in die 11 weken is er niet stilgezeten. De hele bioscoop is omgebouwd om het coronavirus geen schijn van kans te geven.

30 man
Industry voldoet nu aan het protocol opgesteld door de NVB (Nationale Vereniging van Bioscoopexploitanten). Zo wordt de anderhalvemeter-regel overal toegepast. “Maximaal 30 personen mogen nu plaatsnemen in de zaal, in plaats van de gebruikelijke 110. Daarnaast programmeren we de voorstellingen steeds een half uur na elkaar. Zodat de mensen uit de 3 verschillende zalen elkaar niet tegenkomen.” vertelt Patric Brinkman van Industry. “Normaliter zijn we een servicebioscoop, dus komen we de versnaperingen bij mensen in de zaal brengen. Nu vragen we de bezoekers om deze af halen voor de film begint.”

Uitgesteld
Wegens de coronacrisis hebben veel filmproducenten en distributeurs hun werk opgespaard. Er liggen dus een aantal bijzondere films op de planken die zijn uitgesteld tot de heropening. “De nieuwe Bondfilm bijvoorbeeld, die is nu uitgesteld.” Oorspronkelijk zou de nieuwste missie van 007 in april al in première gaan, maar bij Industry is ie nu pas te zien vanaf 12 november. “Ook bij de filmproducenten draait het uiteindelijk om geld, het uitstellen van deze films was dan ook het meest verstandig. Door corona kon niemand ze anders bekijken.”

Reserveren is wenselijk
Brinkman verwacht dat veel films, die bij de distributeurs al op de schap lagen, nu “vrij snel achter elkaar de bioscoop binnen komen.” Als je hier bij op telt dat de bioscoop per zaal maar 30 man mag toelaten is het des te begrijpelijker dat het reserveren van een plekje “meer dan wenselijk” is.

Maandag 1 juni trapt Industry om 12:45 uur direct af met leuk vertier voor de kleintjes. Kinderfilm Wickie De Viking: Wickie en het magische zwaard. De dagen erna zal de bioscoop aan de Cuijkse Maasstraat de deuren al opengooien om 11:00 uur. Meer informatie of reserveren? Kijk op https://cuijk.industrybioscoop.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant